“Numaratajla İlgili Sorunlar Belediyemizden Kaynaklanmıyor”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

HBB İmar Ve Şehircilik Daire Başkanlığından yapılan duyuruda “Numaratajla İlgili Sorunlar Belediyemizden Kaynaklanmıyor” denildi.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Adres ve Numarataj Şube Müdürlüğü Adres Kayıt Sistemi hakkında duyuru yaptı.

 

Yapılan açıklama şu şekilde:

 

“İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen Adres Kayıt Sisteminde (AKS) metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin, coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi için kurulmuş olan Mekansal Adres Kayıt Sistemi(MAKS) çalışmaları sürmektedir.

 

Erzin, Kumlu ve İskenderun ilçelerimizde Mekansal Adres Kayıt Sistemi üzerinden adres ve numarataj işlemleri yürütülmeye başlanılmış olup, 2021 yılı içerisinde tüm Hatay için sistemin devreye alınabilmesi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce gerekli iş ve işlemler devam etmektedir.

 

İlçe bazında, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce sistemin devreye alınması aşamasında mevcut olan Adres Kayıt Sistemi devre dışı olmakta, yeni adres sistemi de henüz devreye alınmadığı için sorunlar yaşanmaktadır.

 

Bu sorunların Hatay Büyükşehir Belediyemiz ile ilgisi bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız için tüm süreç titizlikle takip edilmektedir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.