Genç kızın ailesi 6 gündür haber alamıyor… Adana Milletvekili Hatimoğulları Bedia’yı Bakan Soylu’ya sordu…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Adana’nın Seyhan ilçesinde 8 Nisan’da evinden çıkan ve 6 gündür kendisinden haber alınamayan  21 yaşındaki Bedia Culha ile ilgili HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesi ile Bedia Culha’nın ailesine sağ salim kavuşması için Bir an önce etkin bir soruşturma yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesinin detayları şöyle:

Adana Seyhan ilçesinde 8 Nisan’da evinden çıkan 21 yaşındaki Bedia Culha’dan 6 gündür haber alınamamaktadır. Bedia’nın ailesi, yakınları ve arkadaşları sosyal medyada kampanya başlatarak Bedia’nın akıbetini sormuş, endişeli bekleyişlerini dile getirmiştir. Culha ailesi Bedia’nın en son uğramış olduğu mağazanın çıkışında kimliği belirsiz 2 kişi ile görüldüğü ve kaçırılmış olma ihtimali belirtilmiştir. Bir an önce Bedia Culha’nın ailesine sağ salim kavuşması için etkin bir soruşturma yürütülmelidir. 

 

Bu bağlamda;

  1. Bedia Culha’nın bulunması için etkin bir çalışma başlatılmış mıdır?
  2. Bedia Culha’yı arama çalışmaları hangi aşamadadır? Şu ana kadar herhangi bir bulguelde edilmiş midir? Edildiyse bilgiler aile veya kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
  3. Bedia’nın son görüldüğü 8 Nisan 2021 tarihine ilişkin kamera görüntüleri incelenmiş midir?

4.Bedia’nın son uğradığı mağazanın çıkışında birlikte görüldüğü iki kişinin kimlik tespiti yapılmış mıdır? Kimlikleri tespit edildiyse ifadeleri alınmış mıdır?

5.Ailenin endişe ettiği kızlarının kaçırılma iddiası araştırılmakta mıdır?

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.