İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında 2021 yılı 1.Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

09 Nisan 2021 Cuma günü saat 14.30’ da Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, İsmet Tokdemir, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Vali Yardımcısı Yusuf izci, İlçe Kaymakamları, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız, Vakıflar Bölge ve kurum bölge müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında 2021 yılı verilerini paylaşan Vali Doğan, “İlimizde, 2021 yılının birinci çeyreğinde 257 adet proje üzerinde çalışılmıştır. Bu projelerin 163 adedi genel ve özel bütçeli kuruluşlarca, 94 adedi ise belediyelerin imkânlarıyla gerçekleştirilmiştir. Toplam bedeli 13 milyar 268 milyon TL olan bu projelerin 2021 yılı ödenekleri 1 Milyar 570 Milyon TL’dir. Mart sonu itibariyle 633 Milyon TL harcama yapılarak % 40,31 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Genel ve özel bütçeli kuruluşlarca üzerinde çalışılan 163 adet projenin toplam bedeli 12 Milyar 203 Milyon TL’dir. 2021 yılı ödenekleri toplamı ise 660 Milyon TL olup dönem sonu itibarıyla 112 Milyon TL harcama yapılmış ve % 17 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Mahalli idarelerimizce yürütülen 94 adet projenin toplam bedeli 1 Milyar 64 Milyon TL’dir. 2021 yılı ödenekleri toplamı ise 909 Milyon TL olup, dönem sonu itibarıyla 520 Milyon TL harcama yapılmış ve % 57,23 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Genel ve özel bütçeli kuruluşlarımız ile mahalli idarelerimizin gerçekleştirdiği yatırımlarda nakdi gerçekleşmenin en çok % 82 ile sosyal kamu hizmetlerinde olduğu görülmüştür. Bunu % 67 oranla tarım, ardından % 42 oranla ulaştırma-haberleşme sektörü izlemiştir.

İlimizde 2021 yılının ilk çeyreğinde yürütülen 257 adet projeden 23 adedi tamamlanarak hizmete alınmış, 234 adedi devam etmektedir. Devam eden projelerden 172 adedi imalat sürecinde, 29 adedi ihale aşamasında, 32 adet proje henüz başlanmamış, 1 adet proje ise çeşitli sebeplerle tasfiye edilmiştir.” dedi.

Vali Doğan’ın toplantının ilimiz ve kurumlarımız için hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını noktalamasının ardından ilimizdeki yatırımlarla ilgili olarak bölge müdürleri, kurum müdürleri ve belediyeler sunumlar eşliğinde kendi alanları ile ilgili olarak sürdürülen projelerin fiziki ve mali gerçekleşme oranları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.