Akçay ÇED toplantısı İskenderun Kent Konseyi’ni çatırdattı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Kent Konseyi, kent halkının beklentilerini karşılayamıyor… Akçay ÇED toplantısı İskenderun Kent Konseyi’ni çatırdattı! İskenderun Kent Konseyinden ardı ardına istifalar yaşandı! İskenderun Akçay Mahallesinde yapılan ÇED toplantısı ile ilgili tepkiler sürüyor!

 

 “İskenderun Kent Konseyi, kent halkının beklentilerini karşılayamıyor”

 

 MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz Kent Konseyi’nden istifa ettiğini sosyal medya hesabından “İskenderun Kent Konseyi, kent halkının beklentilerini karşılayamıyor…” dedi ve konseye sunduğu istifa dilekçesini takipçileri ile paylaştı.

 

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz, İskenderun Kent yürütme Kurulu üyeliğinden istifa etti.

İbrahim Yavuz’un ardından İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Akçay’da ÇED toplantısında yaşananları gerekçe göstererek İskenderun Kent yürütme Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Başkan Nermin Yıldırım Kara, Akçay’da ÇED toplantısında çevreden yana tutum sergileyen “tüm örgütlü kesimlerinin maruz bırakıldığı nahoş tutum ve uygulamalardan dolayı” istifa ettiğini açıkladı…

Nermin Yıldırım Kara’nın sunduğu istifa dilekçesi:

“Bu dilekçeyi 2020/ Mart ayı itibariyle İskenderun Kent Konseyi 1.Olağan Kongresinde Derneğimize gelen iyi niyetli teklif ile yönetim kurulu ile konuşarak değerlendirmelerimiz sonucunda aldığımız katılım kararına istinaden, seçildiğim Yürütme Kurulu üyeliğimden istifamın resmi bildirimi olarak sunmak için yazıyorum. Yaşadığımız kentte gelişmeleri ve ülke koşullarını gözeterek, tarafsız bir yaklaşımla görüş ve önerilerini oluşturmak, katılımcılığı ve ortak akla dayanan uzlaşmayı esas almak, sonuç odaklı çalışma kültürünü benimsemek amacıyla başladığımız bu görevde Özellikle pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar, İskenderun’un vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, katılım ilkelerini hayata geçirme konularında yeterli ve gerektiğince irade koymaktan yoksun kalmak, ve de en son dün Akçayda yaşanan olaylarda doğal çevreyi korumak ve hatta tahrip ederek işletme faaliyetlerini devam ettirmek isteyen planlamalara karşı şahsım ve derneğimizin kurumsal kimliğine (yönetim kurulunun bilgisi dâhilinde) ve toplumun tüm örgütlü kesimlerinin maruz bırakıldığı nahoş tutum ve uygulamalardan dolayı Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliğimden istifa ediyorum. Kent Konseyi başkan ve yürütme kurulu üyesi arkadaşlarıma bundan sonraki süreçte çalışmalarında başarılar diler, etkin ve sürdürülebilir bir çerçevede seyir etmesini temenni ederim.09.04.2021”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.