Akcay halkı maden taş ocağı ve kırma tesisi istemiyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Akçay’da yapılacak olan maden ve taş ocağı ile kırma tesisi için halkın bilgilendirme ÇED toplantısı. Akcay halkı toplantının yapılmasını engelledi.

 

Akçaylılar, maden sahalarını istemediklerini toprağa, suya, zeytin bahçelerine zarar verdiğini, dolayısıyla tarım topraklarının kullanılamaz hale geldiğini yüksek sesle ifade ettiler.

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, “Bugün Akçay da maden ocağı ile ilgili yapılacak olan halkın katılımı toplantısı dün Valilik ve kaymakamlık makamlarınca alınan yasak kararlarının gölgesinde geçti.

Her türlü toplantı gösteri yürüyüşü protesto eyleminin yasak olduğu ilçemizde ÇED toplantısı bu karardan muaf tutuldu.

Bu durumun kabul edilemez ve gerçek dışı bir uygulama olduğunu ifade ettim, Toplumun anayasal haklarına demokratik haklarını kullanmasının önünde bir engel teşkil etti.

Madem her türlü toplantı yasak ise ÇED toplantıda yasak olmalıdır.

saat 9:30’da bölgeye gittiğimizde 1 saat boyunca polis engeliyle karşılaştık.

Ardından Çevre Koruma Derneğinden sadece 2 kişi girebilir talimatı ile toplantı alanına girebildim. Mahalle sakinleri maden sahalarını istemediklerini toprağa suya zarar verdiklerini, Zeytin bahçelerine tarım topraklarının kullanılamaz hale geldiğini yüksek sesle ifade ettiler.” Dedi.

“Yasağa rağmen toplantı muaf tutuldu” şerhi konulmadı

ÇED toplantısında Bakanlık yetkilileri kahvehane de içeride gizli bir şekilde tutanağı tutmaya çalışmalarını gözlemlediklerini ifade eden Nermin Yıldırım Kara açıklamasının devamında da; “en son noktada zorla içeri girebildik. Tutanağı gördük toplantının halkın bilgilenmek istemediği için yapılmadığını tutanak altına aldılar şerh düşmemize izin vermediler, “Kaymakamlıkça yapılan yasak kararına rağmen bu toplantının muaf tutulduğuna ilişkin şerhimiz” tutanağa Geçirilmedi

Bu esnada kısa süreli bir gerginlik yaşandı dört gözaltı oldu biri serbest bırakıldı diğer üç arkadaş şu anda ifadelerini vermek üzere götürüldüler.

Süreç devam edecektir. Hukuki olarak takipçisi olacağız gelişmeleri birlikte değerlendireceğiz.

Halkın haklı talepleri karşılanmalıdır yaşadığımız bölgeye sahip çıkmak suç değildir”

Ben öncelikle Akçay halkına bölge insanlarımıza verdikleri bu yürekli mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum emeği geçen katkı koyan bütün arkadaşlarımız Sağ olsun var olsunlar.” İfadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.