Heykel ve rölyef ustası Behzat Böke Kaymakam Yönden’i ağırladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ahşap oymacılık ustalığı ile yaptığı heykel ve rölyeflerle dikkat çeken İskenderun’un heykel ve rölyef ustası Behzat Böke, atölyesinde İskenderun kaymakamı İskender Yönden’i konuk etti.

Hızarcılar ve Mobilya Esnaf Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu ile birlikte atölye ziyareti gerçekleştiren Kaymakam Yönden, twetter hesabından “İSKENDERUN’A DEĞER KATANLAR” başlığı ile takipçileri paylaştı.

 

Behzat Böke kimdir?

Yedi yaşından bu yana ahşap oymacılığı ile uğraşan Behzat Böke, sürekli kendimi geliştirme çabası içinde oldu. Yirmili yaşlarda sanat çalışmalarını yapmaya başladı. Ortaya çıkardığı eserleri ile birçok yarışmaya ve ve sergilere katıldı. “Düş & Güç” çalışmalarım” diyerek  yaptığı eserlerle katıldığı yarışmalarda dünya üçüncülüğü ve mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Foça, İzmir, İskenderun, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Alanya, Arabistan, Amerika’da eserlerine rastlamak mümkün olan sanatçı İskenderun Küçük Sanayi Sitesindeki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.