Arsuz Höyük’de yapılan traşlama ve ağaçların seyreltilmesi CİMER’e şikayet edildi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Hüyük’de yapılan traşlama ve genç ağaçların seyreltme çalışmaları halkı tedirgin ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri gören vatandaşlar, konuyu İskenderun Çevdre Koruma Derneği’ne taşıdı.

 

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, konuyla ilgili gelişmeleri CİMER’e ilettiklerini ifade ederek başvurunun içeriğini kamuoyu ile paylaştı:

CİMER’i  “Hatay İli Arsuz İlçesi Hüyük Mahallesinde yerleşim alanlarının üzerinde ormanlık alanlarda yol üzerinde ve bazı kısmi alanlarda bölgesel olarak genç ağaçların köklerinden ayrıldığı (kesim yapıldığı) ve traşlama işlemi yapıldığı görülmüştür. Vatandaşlardan İskenderun Çevre Koruma Derneğine gelen ihbarlar ve şikâyetler hususunda genç ağaçların kesim işlemleri ile aşağıdaki sorularımıza cevap verilmesini bilgilerinize arz ederiz.  Söz konusu bölgede (Arsuz-Hüyük) Neden Traşlama işlemi yapılmıştır? Kesim işlemi ne zaman başlamıştır, kaç ağaç kesilmiştir? Kesim işlemi devam edecek midir? Edecek ise kaç ağaç daha kesilecektir? Kesim yapılan alan Maden Arama İşletme faaliyeti için ayrılan koordinatlara yakın mıdır? Yapılan işlem Yapay Gençleştirme işlemi midir? Kesilen ağaçlar kime satılmaktadır? Kesilen ağaçlar orman ürünü işleyen sektörlere hammadde mi olarak kullanılmaktadır? Traşlanan alanlarda fidan dikimi yapılacak mıdır? Eğer fidan dikimi yapılmayacaksa yapılan işlem hangi amaca hizmet etmektedir?”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.