Kaymakam Yönden’den Paskalya Mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dini ve Milli Günlerde ortak kültürel değerlerin etrafında kenetlenerek manevi günlerde toplumun kenetlendiğine işaret eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden yayınladığı mesajında Paskalya Bayramını kutladı. Kaymakam Yönden, “BİZ biriz, beraberiz, hep birlikte TÜRKİYE’yiz. mesajı verdi.

 Kaymakam Yönden; “ başlığı ile yayınladığı mesajında; “Tüm Hristiyan âlemi ve zengin kültürümüze varlıklarıyla anlam katan farklı din ve inanç mensubu vatandaşlarımızın Paskalya Bayramını içten dileklerimle kutluyor, barış, huzur ve mutluluğumuzun daim olmasını temenni ediyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum.

 Dini ve Milli Günler; Birlik, beraberlik, kardeşlik hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışmanın egemen olduğu, ortak kültürel değerlerin etrafında kenetlenmek suretiyle manevi duygu ve düşüncelerin pekiştiği müstesna günlerdir.

Bulunduğumuz kutsal coğrafyada; Müslüman, Hristiyan ve Musevi vatandaşlarımız tarafından dünyada eşine pek rastlanmayan bir kaynaşma, hoşgörü ve saygı örneği sergilenmekte olup, bu manada dini bayramların, geçmişten gelen tarihi ve kültürel zenginliğe tanıklık ettiği de aşikardır.

Bu vatanın ayrılmaz parçaları olan muhtelif din ve inanç mensubu vatandaşlarımız ile aynı gelenek ve göreneklerin, aynı sevinç ve kederin ortak bir hissiyat ile idrak edilmesi toplumsal, tarihsel ve kültürel zenginliğimizin paylaşılmasına da vesile olmaktadır.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birlikte yaşama kültürünün en nadide örneğinin sergilendiği güzide şehrimizde, bu müstesna günlerde sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla birleşmek ve bütünleşmek; şiddet, kin ve nefretin yaşandığı günümüz şartlarında tüm dünyaya ve tüm insanlığa önemli mesajlar vereceği şüphesizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm Hristiyan âlemi ve zengin kültürümüze varlıklarıyla anlam katan farklı din ve inanç mensubu vatandaşlarımızın Paskalya Bayramını içten dileklerimle kutluyor, barış, huzur ve mutluluğumuzun daim olmasını temenni ediyor, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum” İfadelerine yer verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.