Sağlık Çalışanları: “Covid-19 Meslek hastalığı sayılsın!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Sağılık Çalışanları, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yaşamını yitirdiği 1 Nisan’ı “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” ilan ettiğine dikkat çeken hatay Sağlık Çalışanları, bu güne kadar, 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken, 391 sağlık çalışanı da yaşamını yitirdiğine vurgu yaptı.

Eski Pit Pazarı (Sağlık Parkı)’nda Tüm Emekli Sen’in katlısal açıklamasına da katılımları ile destek veren Hatay Sağlık Çalışanları, kitlesel açıklamada Covid19’un meslek  hastalığı olarak sayılmasını istedi..

“Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenmeyenleri  söyleyerek saklananları açığa çıkararak toplumun ihtiyaçlarını talep ederek yurttaşların sözü olmaya çalıştık. tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlayamayan, uzun mesai saatlerinde kötü çalışma ortamlarında hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarımızın sesi olmak için çaba gösterodik. Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp sesimizi duymak istemediler. yönetimedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bizlere yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak ve daha fazla ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVİD 19’un meslek hastalığı olarak sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz.”ifadelerine yerverildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.