İskenderun İl Olmalı kampanyası büyüyor!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’un il olması ile ilgili görüşler toplumda hayat buluyor. Sivil toplum kuruluşları, bürokratlar, dernek başkanları, muhtarlardan pey der pey destek bulan İskenderun İl Olsun söylemleri sosyal medyada da yankı buluyor.

İskenderun sevdalısı Ahmet Keskin, İskenderun’un il olması ile ilgili paylaşımları İskenderun sevdalıları tarafından da takdir ediliyor.

Ahmet Keskin’in #İskenderunilolmalı başlığı ile facebook hesabından yaptığı paylaşımı:

#İskenderunilolmalı konusunda ilk fitil bundan yaklaşık 3 hafta önce ateşlendiğinde bu sefer olacak dedim kendi kendime. Çünkü yıllardır ayrı ayrı zamanlarda basınımız bireysel bazda konuyu ele alsa da hiçbir zman birlik sağlanamamıştı. İlk defa 3 hafta önce tüm İskenderun basınımız aynı anda yazdıkları yazılar, yaptıkları İl olma haberleri ile inanılmaz bir sinerji oluşturdular. (yazmayanları ve yazamayanları fark etmedik değil hani :)) Dün basın, bugün meclis, yarın STK lar, diğer gün herkes şeklinde bu birliktelik büyüyecektir. İşte bu kapsamda sesimiz olan ve olmaya devam edecek tüm basınımıza İskenderun aşığı bir vatandaş olarak çok teşekkür ederim. Siz hepiniz güçlü olun ki İskenderun güçlü olsun.”

İskenderun sevdalısı Ahmet Kesin’in bir karikatür paylaşımı da dikkat çekti.

 “Bu resimde ne görüyorsunuz diye sorsam hepimiz aynı şeyi gördüğümüzü söyleriz. Nedir o ? Sınırdaki ay anlamına gelen Hatay’ın iki önemli Merkezinin Suriye ‘yi istemediğini söyleriz. Pekii taa o zamanlardan bu yana Şarkıda, şiirde, resimde, karikatürde her yerde Antakya’ nın olduğu kadar İskenderun varken, neden şartlar hep Merkez ilçe olarak Antakya’dan yana olurken, İskenderun’a kendi yağında kavrul hatta yağını ver biz burada kavuralım denilmiş. Artık haklarına ve değerlerine sahip çıkmalıyız İskenderun’umuzun.” İşte bu nedenle #İskenderunilolmalı 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.