BASILI MATERYALLER VE DİL PROBLEMİ TARİH OLUYOR!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımıza giren temassızlık ve güvenli tatil kavramlarıyla büyük bir dönüşüm yaşayan turizm sektöründe yeni sezon hazırlıkları da pandemi gölgesinde yapılıyor. Teması en aza indiren mobil uygulamalara geçiş yapan otellerde; artık basılı materyaller tarih olacak ve misafir ile çalışan arasında dil sorunu yaşanmayacak.

Temassızlık ve güvenli tatil kavramıyla birlikte, dijitale yönelen turizm sektöründe yeni bir dönem başladı. Dijital uygulamaların yaygınlaşması; hizmette pek çok avantaj sunarken bir çok yeni gelir kapısı ve tasarruf alanı da oluşturdu.

Taleplerin daha hızlı yanıtlanmasını ve tüm bilgilerin tek kanalda toplanmasını sağlayan icibot gibi uygulamalar, çok dilli uygulama ve sohbet özelliğiyle misafir ile çalışan arasındaki dil farkını ortadan kaldırdı. Herkesin kendi dilinde kullanabildiği uygulamalar, otellerdeki basılı materyalleri de rafa kaldıracak.

 

Ciddi bir maliyet olan basılı materyallerin özellikle pandemi döneminde tercih edilmemesi ve misafirlerin tüm bilgilere mobil uygulama üzerinden ulaşıp taleplerini buradan iletmesiyle oteller aynı zamanda büyük bir tasarruf da sağlamış oldu.

Ölçeğe göre bir otelin basılı materyal maliyetinin 50 bin – 80 bin arası olduğunu belirten Seyahat Teknolojileri Uzmanı Bahadır Çakar“Basılı materyaller hem bir maliyet ama daha önemlisi bulaş riski taşıyan unsurlar ve misafirlerin oda içlerinde bu materyalleri istemediğini görüyoruz. Daha önemlisi materyaller oda içerisinde kalırken, mobil uygulamalar misafirin telefonlarında doğrudan otelin reklam ve tanıtımı için marka elçisi görevi görüyor. Özellikle geçtiğimiz sene mobil uygulamamızı kullanan otellerimizin yeni rezervasyon taleplerini mobil uygulama üzerinden aldıklarını görüyoruz. Hem sağlıklı hem de otellerin satışlarını arttırmak için yeni bir araç sunuyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.