Göç ve Uyum Konulu Yerel ve Yabancı Basın Buluşması

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı “Göç ve Uyum” Konulu Yerel ve Yabancı Basın Buluşmasını gerçekleştirdi.

Göç ve Uluslararası Koruma Konularında Toplumsal Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen Göç ve Uyum konulu Yerel ve Yabancı Basın Buluşması 17 Mart 2021 Çarşamba günü çevrim içi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından, Yerel ve yabancı basın çalışanlarına yönelik farkındalık artırıcı bilgilendirmelerin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe;  İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Dr. Savaş Ünlü, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Uluslararası Koruma Dairesi Başkanı Harun Başıbüyük ülkemizde görev yapan yerel ve yabancı basın mensupları ile İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

Genel Müdürümüz Dr. Savaş Ünlü’nün açış konuşması ile başlayan programda; Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe Ok “Türkiye’de Göç Yönetimi”, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu “Türkiye’de Yürütülen Uyum Faaliyetleri”, Uluslararası Koruma Dairesi Başkanımız Harun Başıbüyük ise “Uluslararası Koruma Alanında Güncel Durumlar” konusunda bir sunum gerçekleştirdi

Program kapsamında ayrıca, Göç Uzmanlarımız tarafından Göç Terminolojisi, Yimer 157’nin Sunduğu Hizmetler ve GİGM İletişim Kaynakları konularında sunumlar yapıldı. Basınla İlişkiler Grup Başkanlığınca ise “Basına Bakış” sunumu gerçekleştirildi.

Göç ve Uyum konularında farkındalık arttırıcı bilgilendirmelerin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen Yerel ve Yabancı Basın Buluşması, “Söz Basında” diyerek gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.