İskenderun ADD: “Andımız ulusu birleştirici bir unsurdur Türküm deyimi asla ırkçı bir deyim değildir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi, Danıştay’ın Andımız kararını “Türküm deyimi asla ırkçı bir deyim değildir” diyerek karara karşı duruşunu ortaya koydu.

Atatürk Devrim ve İlkelerine, milliliğe vurgu yapan ‘Andımız’ korkulmaması gerektiğini vurgulayan ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Andımız’ın okutulmaması kararının üzüntü ve esef verici olduğunu belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Turhaner, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimle ilgili bunca sorun varken andımızın kaldırılması için çaba ve gayret içinde olup Danıştay Kararıyla andımızın okunmasını okullarda yasaklanması üzüntü esef kaygı vericidir.” Dedi.

Açıklamasının devamında Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, şu görüşleri dile getirdi.

 

“Andımız ulusu birleştirici bir unsurdur”

“Türküm deyimi asla ırkçı bir deyim değildir. Bu ülkenin birleştirici unsurudur çalışkanım doğruyum demeden neden korkuluyor hedefim ileri gitmektir demenin ülke düşmanları dışında kime ne zararı var.

 

Bu ülkenin Yurtsever sağduyu sahibi insanın dilinden andımız deyimini söylemeyi asla engelle yemeyeceksiniz. Atamızın çizdiği hedefe durmadan ilerleyeceğiz aydınlıklar her zaman karanlığı yenecektir.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.