GÜNYÜZÜ DERNEĞİ, RESULAYN’DAKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMADI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

” Günyüzü Derneği, Suriye Resulayn’daki ihtiyaç sahiplerine erzak ve gıda yardımı yaptı.

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekâtı” ile kontrol altına alınan, savaş izlerinin halen canlılığını koruduğu Suriye’nin Resulayn kentinde bulunan Suriyeli vatandaşlar ile Resulayn’a gelip yerleşmiş mülteciler ve şehit ailelerine Günyüzü Derneği tarafından aynı gıda ve erzak yardımı yapıldı.

Savaştan nasibi almış olan ve mermi izlerinin ve yıkık bölümlerinin dikkatlerden kaçmadığı okul bahçesinde dağıtılacak gıda ve erzak yardımları her aile için ayrı ayrı sıraya dizildikten sonra ailelere dağıtımı yapılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri tarafından 9 Ekim 2019 tarihinde Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekâtı” ile kontrol altına alınan Resulayn’da, Türkiye Devleti’nin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleri ile günlük yaşam devam ediyor. Bu yıl yağışların az olması nedeniyle çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Suriyeliler daha sıkıntılı bir döneme girdiklerini belirtiyorlar.
Resulayn’da her sokak ve caddede savaş izleri canlılığını koruyor. Savaşta en büyük mağduriyeti çocuklar yaşıyor.

Suriyeli vatandaşlar, mülteci ve muhacirler dert küpü

Savaşın İlk gününden beri Suriye halkının yanında olan Türk hükümetine, Türk halkına, İnsani Yardım Kuruluşlarına, Türk Askerine ve Komutanlarına, yardım yapan bağışçılarınıza çok teşekkür ettiklerini belirten Suriyeli vatandaşlar, mülteci ve muhacirler, “Yıllarca YPG-PYD’nin uygulamış olduğu baskılardan dolayı çocuklarını okula göndermeyen halk ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından çocuklarını okullara göndermeye başladı. İlçe merkezi ve kırsalında bulunan 146 okulda öğrenciler zor şartlar altında eğitimlerine devam ediyor. Okullarda toplam 18 bin öğrenci ve 969 öğretmen var. Birçok okulda elektrik ve su yok. Sınıflar boyasız ve pencerelerde cam yok. Birçok okulda sıralar çok yıpranmış durumda. Okul bahçeleri düzenlenmediği için çocuklar çamur içinde kalıyor. Okullarda ısınmak için mazot sobaları kullanılıyor. Kalitesiz mazot kullanıldığından dolayı okul içerisinde çok ağır koku oluşuyor. Bazı sınıflarda ise mermi ve havan topu izleri halen canlılığını koruyor. Çok zor şartlar altında eğitimlerine devam eden öğrenciler, okullarının bir an önce onarılmasını ve okullarda yapılacak çevre düzenlemesinin ardından okul bahçesinde oyun oynayacakları günleri dört gözle bekliyor. Okullarımızın daha iyi bir eğitim vermesi için Türk Hükümeti ve Türk hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Türkiye hükümetine, halkına, hayır kurumlarına ve Günyüzü Derneğine çok teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Allah kendilerinden razı olsun. Savaşın İlk gününden beri Suriye halkının yanında olan Türk hükümetine, Türk halkına, İnsani Yardım Kuruluşlarına, Türk Askerine ve Komutanlarına, yardım yapan bağışçılarınıza çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Bu yardımlarında artarak devam ettirilmesini istiyoruz” dediler.

Mağduriyetin çok olduğu bu bölgede yardımlar çok önemli

Suriye’nin Resulayn kentinde bulunan Suriyeli vatandaşlar ile Resulayn’a gelip yerleşmiş mülteciler ve şehit ailelerine ayni gıda ve erzak yardımı yaptıklarını belirten Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak ise, “Bütün Müslümanları Allahu Teâlâ kardeş kılmış. Şu anda Rasulayn’dayız. Bağışçılarımızın bize vermiş olduğu emanetleri, İnsani Yardım Özel Tim ve AFAD kontrolünde en mağdur ailelere dağıtıyoruz. İş hayatının olmadığı, savaş izlerinin halen sürdüğü, mağduriyetin çok olduğu bu bölgede yardımlar çok önemli. Allah bu yardımı yapan bağışçılarımızdan razı olsun. Yakın zamanda İdlib’e 7 TIR yardım yaptık. Yakında Afrika’ya da gideceğiz. Ramazan geliyor, hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

İnsani Yardım Özel Tim gönüllerde taht kurmuş

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin İnsani Yardım Özel Timinin adeta yöre insanlarının gönüllerinde taht kurduğunu gözlemlediklerini belirten Şanlıurfa Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak, “İnsani Yardım Özel Timi ev, ev dolaşarak halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor, yardımlarına koşuyor. Tim Komutanı Serdar Ünal ve askerler, çocukların savaş ortamından uzaklaşarak eğitim almaları, birbirleri ile oyun oynamaları, kişisel ve psikososyal gelişimleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Özellikle çocuklarla vakit geçirerek, onlara çeşitli hediyeler vererek Türk askeri ve Türkiye sevgisini kazandırıyor. Çocuklar da Türk askerlerimizle, değerli Komutanımızla bir arada olmaktan, onlarla oynamaktan ve çikolata, kek, büsküvi vs hediyeler almaktan oldukça memnun görünüyorlar” diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin İnsani Yardım Özel Timinin Komutan ve askerlerine teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.