EXPO 21 anısına mor fesleğen ve naneler 8 Martta toprakla buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da faaliyet gösteren birçok dernek ve kooperatifin kadın temsilcisi, Antakya-Defne bölgesindeki EXPO Hatay alanını ve üretim seralarını ziyaret etti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde gerçekleşen ziyarette günün anısına EXPO 21 anısına mor fesleğen ve naneler 8 Martta toprakla buluştu

Hatay’ın üretken kadınları EXPO seralarını ziyaret etti

Hatay’ın girişimci, gönüllü, üretken ve çalışkan kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü EXPO Hatay üretim seralarında fidan dikerek kutladı.

EXPO Hatay organizasyonunda kullanılacak endemik, tıbbi ve aromatik bitkiler ile fidanların üretildiği seraları ziyaret eden kadınlara Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş ve HBB’nin kadın yöneticileri eşlik ettik.

SAVAŞ: “KADIN OLMADAN EXPO ALANLARININ CANLANMASI, AYAKTA KALMASI, SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI DÜŞÜNÜLEMEZ”

Nazan Savaş bu anlamlı günde EXPO Hatay alanında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

EXPO’nun temasını oluşturan botanik alanının ve tarım sektörünün görünmeyen yüzlerinde kadın emeğinin olduğunu ifade eden Nazan Savaş, “EXPO Hatay’ın gerçek sahibi Hatay halkı olmak birlikte aslında Hataylı kadınlardır. Bu nedenle kadın olmadan EXPO alanlarının canlanması, ayakta kalması, sürdürülebilir olması düşünülemez. Bunun yansımalarını görmeye başladık. Çünkü organizasyonun başındaki yöneticimiz de, seralardaki bitkilerin yetişmesini sağlayanlar da hep kadın. Ve bundan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek kadın-erkek iş birliği ile EXPO Hatay’ın nihai hedefine ulaşacağından duyduğu inancı belirtti.

“EXPO HATAY’A DAVET EDİLEN ÜLKELERDEN OLUMLU DÖNÜŞLER ALINDI”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde böyle bir etkinliğe ev sahibi yapmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Savaş, “Başkan Lütfü Savaş’ın bu uluslararası organizasyonun gerçekleşecek olmasında büyük çabaları var. Geçen hafta için birçok büyükelçi ile görüştü. Davet edilen ülkelerden olumlu dönüşler geldi. EXPO Hatay, can sıkıcı pandemi sürecinde hem ülkemiz hem diğer ülkeler için nefes alınacak bir organizasyon olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay il yöneticisi Nihal Atay Mengüllüoğlu da düşüncelerini paylaştı.

MENGÜLLÜOĞLU: “EXPO, ŞEHRİMİZİN SÖNME NOKTASINA GELEN EKONOMİSİNE, TİCARETİNE YENİ BİR İVME VE HEYECAN KATACAK”

EXPO’nun hem Hatay’a hem de Türkiye’ye büyük fayda sağlayacağına inandığını ifade eden Mengüllüoğlu, “Uluslararası organizasyonlar doğru yapıldığı zaman o şehrin ekonomisine, kültürüne, gastronomisine büyük katkılar sağlar. Bu muazzam ve devasa alan yer bende heyecan yarattı. EXPO, şehrimizin sönme noktasına gelen ekonomisine, ticaretine yeni bir ivme ve heyecan katacak” dedi.

KOOPERATİFLERDEN EXPO HATAY’A TAM DESTEK

Asi Kadın Kooperatifi üyesi olan Jeoloji Mühendisi Nazife Aydın, EXPO Hatay’da kadın istihdamına önem verildiğini gözlemlediğini belirtti. EXPO ile Hataylı kadınların ekonomisine büyük katkılar sağlanacağını da söyleyen Aydın, kooperatif olarak EXPO Hatay organizasyonunu desteklediklerini belirtti.

Hem esnaf hem Defne Kadın Kooperatifi Başkanı olan Nesrin Deli, EXPO’nun herkes için büyük bir şans olduğunu ve üreticilere büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

EXPO HATAY’DA KADIN GÜCÜ VAR

Hatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Komisyonu üyesi Avukat Ümit Seyfettinoğlu, EXPO’nun her aşamasında kadın gücünün olduğunu vurguladı. Yapılan her çalışmanın çok güzel olduğunu ifade eden Seyfettinoğlu, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

EXPO GÖNÜLLÜLERİNDEN ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI DESTEK

EXPO Gönüllüleri de bu değerli etkinlikte yer aldı. Hatay’da diyetisyenlik yapan EXPO Gönüllüsü Zekiye Sarı, şehrin gelişimi için yapılan bu anlamlı çalışmalara emek vermekten mutluluk duyduğunu belirtti.

MOR FESLEĞEN VE NANELER KADINLARIN ELİYLE TOPRAKLA BULUŞTU

Üretim seralarındaki bitki ve fidanların arasında keyifli vakit geçiren kadınlar, 8 Mart anısına mor fesleğen ve naneleri toprakla buluşturarak can sularını verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.