Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Taşçı: Kadına şiddette medeniyet ve gelişmişlikten bahsetmek mümkün değildir

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Taşçı mesajında: Çağlar açıp çağlar kapatan, tarih boyunca kahramanlar yetiştiren ve aynı zamanda sosyal bir varlık olan kadın, insan topluluğunun ayrılmaz bir parçasıdır. Günümüzde de ülkelerin gelişmişlik düzeyi, yalnızca ekonomik göstergelerle değil, insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Kadınlara yönelmiş şiddet durmadan, masumları katledenlerin yetiştiği bataklık kurutulmadan medeniyet ve gelişmişlikten bahsetmek mümkün değildir.” dedi.

Taşçı açıklamamsının devamında şu görüşleri paylaştı…

“Şu yalın gerçeği unutmayalım ki, kadın aile ve toplumsal ilişkilerin direği, nirengi noktasıdır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de ifade ettikleri gibi “Kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alandaki belirleyiciliği, olması gereken düzeye çıkarılmadan güçlü, istikrarlı ve sözü dinlenen bir Türkiye tablosuna ulaşmak imkânsızdır.” Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadınların tam manasıyla izi görülüp sesi duyulacaksa önce şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır.

Türk Kadınının kadim tarihimizin derinliklerinden günümüze ulaşan şahsiyetli, dirayetli duruşunun, devletin ve milletin bekası için üstlendiği rolün devam etmesi Türkiye’nin güçlenmesi, gelişmesi ve muasır milletlerin arasında yer almasının ve hatta lider konumuna yükselmesinin anahtarıdır.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde öncelikle yüreği acıyla doluyken onurlu ve dik duruşuyla “Vatan Sağ Olsun” diyerek gururlu varlığıyla Aziz Milletimizi şereflendiren Saygıdeğer Şehit Analarımıza sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyor, her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Türk-İslam coğrafyasındaki kadınların ve bir ses bekleyen bütün hanımefendilerin bu anlamlı gününü tebrik ediyor, hepsini hürmetle selamlıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.