Başkan İbrahim Gül: Türk kadını Cumhuriyet ile birlikte vatandaş muamelesi görmeye başlamış ve eğitimde, iş hayatında, siyasette var olmuştur!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Kadının sosyal, siyasal alanda mücadelesinin simgesi olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; “Kadınların sosyal ve siyasal alandaki mücadelesinin simgesi haline gelen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutlamaktayız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm kadınlara kutlu olsun” dedi.

Türkiye Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte yapılan reformlarla, Türk kadını toplumda hak ettiği yeri ve önemi birçok dünya devletlerinden daha önce almış, bu gün bizler Türkiye’de kadını çalışma yaşamında, sosyal ve siyasal alanda görüyorsak, bu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün engin görüşleri sayesinde olmuştur. Türk kadını Cumhuriyet ile birlikte vatandaş muamelesi görmeye başlamış ve eğitimde, iş hayatında, siyasette, kadın – erkek arasında fırsat eşitliği de böylece sağlanmıştır.

Türk milleti kadınıyla erkeğiyle hayat anlayışından, çağdaşlığa kadar güzel olan ne varsa Atatürk’e ve O’nun kurduğu Cumhuriyete borçludur. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nü kutladığımız bu anlamlı günde, Mustafa Kemal Atatürk “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” Sözlerinin anlamını daha iyi idrak edebiliyoruz. “Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.” Diyerek, Türk kadınının eğitimde de geri kalmamasını ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle pozitif düşünceleri ve sevgi dolu hayat anlayışıyla kadınlarımızın ve tüm dünya kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, kadına yönelik şiddeti bir kez daha kınıyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.