Yaşam boyu öğrenmek isteyenlerin tercihi HATMEK

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yaşam boyu öğrenmek için HATMEK seçeneklerini değerlendirin. İnsan yaşamını kolaylaştırmak için yaşamın her evresinde mesleki, sosyal ya da kültürel amaçlı birçok alana yönlenmekte olanlar, gerek özel, gerekse kurum bünyesinde eğitim alma seçeneğini değerlendiriyor.
Müzikten, bilişime, fotoğrafçılıktan, resme, işaret dilinden, ilk yardım kursuna, kadar geniş bir seçenek sunan HATMEK, insanların yaşamlarına dokunuyor.

Serpil KORKMAZ

Yeni bir mesleğe yönelmek, mesleki ya da hobi amaçlı bir alanda eğitim almak isteyenlere Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde halka ücretsiz kurs imkânı sunmayı sürdürüyor. Pandemi kısıtlamalarının esnetilmesiyle meslek edindirme kursları HATMEK İskenderun’da başladı.


HATMEK bünyesinde İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Bilgisayar, Standart “F” Türk Klavyesi, Hızlı ve etkili okuma, dikiş kursu, el sanatları, İpek kozası el dokumacılığı, ilk yardım, iş güvenliği, muhasebe, plates, ofis programları, diksiyon, drama, resim, işaret dili, bağlama, gitar, piyano, ney, yan flüt, satranç, autocad photoshop, solid, Works, servis elemanı, hasta ve yaşlı bakım elemanı, halk oyunları, robotik kodlama, kantin işletmeciliği, emlak danışmanlığı, hijyen eğitimi, ses eğitimi, grafik tasarım alanlarında kurslar açtı.


Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz, meslek edindirmeye yönelik kurslara katılanlara kurs sonunda sertifika da veriliyor.

Halk Eğitim Merkeziyle yaptıkları protokol çerçevesinde halkı bilgilendirmek ve meslek edindirmek, talepleri doğrultusunda kurslar açtıklarını kaydeden HATMEK İskenderun Birim Sorumlusu Saadet Kılıçparlar, açılan kursların her birinin ayrı ayrı bir değer taşıdığını, titiz bir anlayışla eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Eğitimlerde maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulduğunu belirten Birim Sorumlusu Sadet Parlak, kurslara katılmak isteyenlerdin kimlik fotokopisi, öğrenim belgesi ile kuruma başvurarak katılmak istedikleri kurslara kayıt yaptırabileceklerini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.