Başkan Tosyalı Mecliste iki yıllık faaliyetlerini muhtarlala ve siyasi parti temsilcilerine de anlattı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ BAŞKAN FATİH TOSYALI BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI…            

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı. Başkan Tosyalı Mecliste iki yıllık faaliyetlerini muhtarlala ve siyasi parti temsilcilerine de anlattı.

 

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

 

Gündemin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Mart ayındaki belirli gün, haftalar ile ilgili temenni ve dileklerini sundu ve  Belediye olarak yapılan yardımları anlattı.

 

Yüz yüze eğitime başlayan öğretmen ve öğrencileri sağlıklı, mutlu, başarılı bir dönem temennisini de dile getiren başkan Tosyalı, Hatay Devleti’nin ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen‘in vefatının kırkıncı yıl dönümü dolayısıyla andı.

Mahalle muhtarları ve dört Siyasi parti Başkanları de Belediye Meclisini izledi… 

Göreve geldiği süreçte iki yılını doldurduğunu ifade eden Başkan Tosyalı,  İskenderun’a bağlı mahalle muhtarlarına ve İYİ PARTİ, AK PARTİ, CHP, MHP İskenderun İlçe Başkanlarının da hazır bulunduğu meclis oturumunda kendi döneminde yaşama geçirdiği çalışmaları, yapacağı projeleri, sosyal, kültür çalışmalarını slayt sunum ile  anlattı. 

Gündemde bulunan;

1)İskenderun Kent Merkezi ve Yakın Çevresine yönelik yaklaşık 3250 Ha büyüklüğündeki 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı 27.11.2020 tarihinde başlamak ve 28.12.2020 tarihinde bitirilmek üzere 30 gün süre ile 2. askıya çıkarılmış ve ilan edilmiş olup, askı sonrası plana yapılan itirazların değerlendirilmesi amacıyla gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunun, bir sonraki mecliste görüşülmesine, karar verildi.

2) 2. Mıntıka 1290 nolu parsele yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulamalı İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporunun, bir sonraki mecliste görüşülmesine karar verildi.

3)  Azganlık Mahallesi 946, 947 (yeni 970 parsel) ve 948 nolu parsellerin önünde yer alan, liman amaçlı planlanması yönünde hazırlanan 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile imar komisyonuna havalesine karar verildi.

4) Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Meclisimizce görüşülmesi ile ilgili Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü teklifinin, oy birliği ile kabulüne karar verildi.

5) Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün Görev, Sorumluluk ve Yetki Esaslarını Belirleyen Çalışma Yönetmeliğinin Meclisimizce görüşülmesi ile ilgili Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü teklifinin,oy birliği ile kabulüne karar verildi.

6) Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılması planlanan Alt Yapı Biriminin iş ve işlemlerinin yetki ve sorumluluğu Belediyemize devredilmiş olduğundan dolayı söz konusu yapılacak işlemlerin mevzuat hükümlerine uyması maksadıyla Altyapı Uygulama Yönetmeliğinin ve Fen İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğin güncellenmiş halinin mecliste incelenip kabul edilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifininoy birliği ile kabulüne karar verildi.       

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.