Yeni Lokanta işletmecisi Ahmet Hamdi Çelik: Normalleşme sürecinde de esnafımız dikkatli olacaktır…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Toplum olarak tam teşekküllü normalleşme ne zaman diye soruyoruz, Bu soruyu sormakta hepimiz haklıyız. Çünkü tüm planlarımız, düzenimiz pandemi dolayısıyla sekteye uğradı. Projeler askıya alındı. Toplumdan soyutlanarak yaşamak zorunda kaldık. Hatta yakınlarımızı, sevdiklerimizi kaybettik. Ya da birçoğumuz virüs deneyimi türlü badirelerle yaşıyoruz… 2 Mart itibarıyla Hatay’da adım adım normalleşmekte… Esnaf bu gün belirli kurallar çerçevesinde müşteri kabul etmeye de başladı. 

İskenderun’un köklü esnaflarından olan Yeni Lokanta işletmecisi Ahmet Hamdi Çelik, tüm esnafın pandemi dolayısıyla sıkıntı yaşadığını belirterek pandemi kısıtlamalarının esnetilmesi ile tüm esnafın maske, mesafe, hijyen gibi kurallara uyacağı temennisinde bulundu.

“Normalleşme sürecinde de esnafımız dikkatli olacaktır”

Yeni Lokanta işletmecisi Ahmet Hamdi Çelik, pandemi sürecinde esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Yeni Lokanta işletmecisi Ahmet Hamdi Çelik; “Pandemi kısıtlamaları dolayısıyla esnaf olarak çok etkilendik. Mart ayında yapılan düzenleme ile ilgili olarak bizlerin de durumu yavaş yavaş düzelecek.  Pandemi iş hacmimizi dörtte bire düşürdü. Virüs dolayısıyla tüm esnaf arkadaşlarımız gerekli önlemleri aldı, hijyen, maske ve mesafe kuralına dikkat ettik. Pandemi sürecinde devletimizin KDV oranını yüzde 1’e düşürmesi, işçi sayısı kadar esnafa destek olması esnafı kısmen rahatlattı. Yaşadığımız olumsuz süreçte Devletimizin esnafa; vergi, kira, esnek çalışma desteği esnafımıza can suyu olurken aldığımız kredi de pandemi döneminde esnaf arkadaşlarımızın yaraların sarılmasına de katkı sundu. Bizim 40 yıllık esnaf olmamız, lokantamızın kira değil de kendimize ait olmasından dolayı kirada olan esnaflarımız kadar bizleri sıkıntıya sürüklemedi diyebilirim. Ancak; pandemi öncesinde lokantamızda 30 personelimiz çalışıyordu. Pandemi sürecinde türlü sıkıntılara göğüs geriyoruz. İşçimizle yolumuza devam ediyoruz. Yaşadığımız olumsuz süreçte Devletimizin desteği esnafımıza can suyu olurken aldığı kredi de pandemi döneminde yaraların sarılmasına da destek oldu. Temennimiz bir an önce virüsün bertaraf edilmesi ve tamamen normalleşme sürecine geçmemizdir” diye konuştu.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.