Kafe ve restoranlara yeni düzen pandemi ayarı!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Pandemi sürecinde orta riskli illerde kafeler ve restoranlar yeni oturma düzeniyle hizmet vermeye başladı…Yaklışık bir yıldan buyana bir dizi kısıtlamalarla yaşamını sürdürmeye çalışan vatandaşlar ve esnaf, kısıtlamayarın esnetilmesiyleyeni bir döneme girdi…

Maske, Sosyal mesafe, hijyen kurallarınauyulması,uymayanların da uyarılması gerektiği bir dönemden geçiyoruz…

Orta riskli iller arasında yer alan Hatay’da bu gün sabahtan itibaren 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde elli kapasite restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler ile açık olacak. 

Yaşadığımız süreci değerlendiren İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, Oda üyelerini mesajla bilgilendirdi. Şahinoğlu cep mesajla bilgilendirmesinde; “ Yeni bir karar alınıncaya kadar işletmeniz bu günden itibaren 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ve sosyal mesafe koşulu ile müşteri kabul edebileceklerdir.19.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servisi yapılacaktır.”

Türkiye genelinde çok yüksek riskli iller dışında,halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler, düşük ve orta riskli illerimizde, sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterebilecektir. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürüldü, ihtiyaç halinde Valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.