İSTE’de yetki alan Türk Eğitim Sen İdari Kurul Toplantısını yaptı…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk Eğitim Sen ve ISTE Yönetimi KIK Toplantısında Buluştu. İskenderun Teknik Üniversitesi ile yetkili sendika olarak pandemi nedeniyle ertelenen 2020 Yılı Kurum İdari Kurul toplantısının sonuncusunu gerçekleştirdi.

 

Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ‘kamu işlevinin sağlanmasında İSTE’nin bir paydaşı olarak kurum ile karşılıklı  sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirterek çalışma barışı ve huzuru, kurum kültürünün sağlanması adına bu toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, açıklamasının devamında şu görüşleri dile getirdi:

 

İskenderun Teknik Üniversitesi çalışanları da kamu hizmeti vermektedirler. Bu noktadan baktığımızda Üniversite yönetiminin karar alma süreçleri içerisinde sendika temsilcilerinin de görüş ve önerilerini almaları süreç yönetimi anlamında sonradan ortaya çıkma olasılığı bulunan bir çok sorunu önceden görebilme ve giderebilme anlamına gelmektedir. 

Bizler tarafından öneri olarak getirilen maddelerin tamamına yakınını olumlu bularak “Evet imkanlar dahilinde teklifleriniz yerine getirilerek çalışanlara dönüşü sağlanacaktır” diyen Üniversite yönetimini kutluyorum.

 

Türk Eğitim Sen olarak yetkinin kamu çalışanları adına nasıl kullanıldığının bir göstergesi olan bu toplantı aynı zamanda is verenin çalışandan gelen talepleri analiz ederek dikkate alması   üniversite yönetimi  adına da ciddi bir duruştur.

Üniversite yönetiminin bu tür uygulamaları kabul etmesi ve mevzuata uygun olarak artırması çalışanlar adına bizleri ziyadesiyle memnun edecektir.

Özellikle kadro ilanları, üniversite bünyesinde bulunan akademisyenlerin çalışma alanlarında önlerinin açılması ve idari personelle ilgili 13/b-4 maddesinin uygulanmasında  kişiye özel uygulamalarım değil de kamu yararının ön plâna alınması bizim açımızdan çok önemlidir.

 

Bu toplantıda sergilenen olumlu bir tutum içerisinde karar alma süreçlerinin olması  ekonomik yarar sağlama, kararların hukuki denetime takılmadan uygulanması gibi önemli  durumları sağlayacaktır. Bu durumun sağlanması halinde, verimlilik, bilimsel başarı, kurum huzuru gibi bir çok olumlu çıktısının  olduğu görülecektir. 

 

Bu nedenle daha çok iletişim ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmak üzere 2021 yılı ilk KİK toplantısında çalışanlar adına daha önemli kararların alınabileceği o zamana kadar gerekli mevzuat hazırlıklarının yapılması toplantıda kararlaştırılmıştır.

Toplantıya Üniversite Yönetimini temsilen katılan Rektör Yardımcısı Mustafa Yüksek, Genel Sekreter Yahya Kılıç ve Personel Daire Başkanı Oktay Çolak çalışanları temsilen sendikamız adına benimle birlikte katılan Üniversite yöneticilerimiz Uğur Şansal  ve Yıldıray Küpeli ‘ye ayrı ayrı   teşekkür ediyorum.”

 

-/g

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.