Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Limak Holding Y.K.Başkanı Özdemir ile İskenderun’da buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Milletvekilleri ile birlikte bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Hassa Tüneli, Tosyalı Limanı, İskenderun Limak, Reyhanlı-Cilvegözü sınır kapısında inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ardından LimakPort İskenderun‘da  Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle İskenderun’da görüştü…

15 Ocak 2021 Cuma günü beraberindeki heyet ile birlikte ziyaretlerine ilk olarak Altınözü İlçemizde devam etmekte olan yol yapım çalışmalarını inceleyerek başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu, Altınözü-Antakya duble yol çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Altınözü Belediyesi’ni ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile bir süre görüştü.
İkinci ziyaretini Hassa Belediyesi’ne yapan Ulaştırma ve Altyapı BakanıAdil Karaismailoğlu ziyareti sonrası yaptığı konuşmasında,” Hatay için güzel projelere imza atacağız. İnşallah devam eden projelerimizin bir an önce bitirmenin planlarını yapıyoruz. Onunla ilgili de şantiye ziyaretlerimizi yapıp, inşallah bunları da kısa zamanda bitirip Hatay’ın ekonomisini, Hataylı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak projeleri en kısa zamanda bir bir bitireceğiz. Bu bizim asli görevimiz. Ondan kimsenin şüphesi olmasın.

Tabii hem bölgenin hem de Hatay’ın en önemli, en beklediği projelerden bir tanesi olan Amanos Tüneli ile ilgili de son 3-4 aydır Cumhurbaşkanımızın rızasıyla, talimatları da doğrultusunda çok önemli çalışmalar yapıyoruz. İşler yolunda gidiyor, önemli ilerlemeler kaydettik, inşallah en kısa zamanda bunun onaylarını alıp, ihalelerini yapıp bu yıl içerisinde bütün ümidimiz tekrar Hatay’a gelip Amanos Tünelinin temelini hep birlikte sizlerle birlikte atmanın heyecanını hissediyoruz. Onun sorumluluğu üzerimizde, takiplerini yapıyoruz. İnşallah bu müjdeli haberi sizlere veriyorum. Bu hayırlı hizmetin bölgenin geleceğine çok önemli etkileri olacak, buradaki üretimi, istihdamı, ekonomiyi canlandıracak çok daha arttıracak, bölgeye çok büyük değer verecek Amanos Tünelinin inşallah en kısa zamanda temelini atmak için tekrar buraya geleceğiz.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra 26. Dönem Hatay Milletvekili Merhum Mehmet Necmettin Ahrazoğlu’nun cenaze törenine katıldı.
Ziyaret ve incelmelere, Reyhanlı-Cilvegözü sınır kapısı yol yapım çalışmaları ilgi bilgiler alınması ve Kırıkhan Kızılkaya şantiyesin çalışanlarıyla bir araya geldikten sonra Hatay-Adana otobanında, İskenderun Şekere-Sakarya Mahallesi’ne yapılması planlanan bağlantı yolu projesi incelemeleri ile devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ardından LimakPort İskenderun‘da  Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Son olarak İskenderun Belediyesini ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu buradaki konuşmasında, ”Hatay’ın geleceğiyle ilgili Valimiz Rahmi Doğan ve Milletvekillerimiz ile birlikte ilgili çok önemli görüşmelerde bulunduk. Devam eden işlerin bir an önce bitirilmesi için yine hem Karayolları nezdinde hem diğer birimlerimiz, hem yükleniciler huzurunda bu işlerin, 12 tane devam eden kara yolu projemizin bitirilmesi için önemli görüşmelerde bulunduk, bunların takipçileri olacağız.” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra hava yoluyla şehrimizden ayrıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.