İGC Başkanı Terbiyeli: Basın mensupları demokrasimizin temel yapı taşlarındandır

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rızkullah Terbiyeli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Gazetecilerin, toplumdaki tüm gelişmeleri haberleştirerek kamuoyunun bilgilenmesine ışık tuttuğuna dikkat çeken Başkan Terbiyeli,gazeteci arkadaşlarımızın yaptıkları haberlerde doğruluk ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalmaları son derece önem arz ettiğini belirtti. Başkan Terbiyeli mesajında; şu görüşleri de dile getirdi: 

“Demokrasimizin temel yapı taşlarından olan Basın Mensupları, fedakârca hareket ederek, kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmekte, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Gazetecilerimiz aynı zamanda, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar. Yaşanan tüm gelişmeleri haberleştirerek kamuoyunun bilgilenmesine ışık tutan basın mensuplarımız, yaptıkları haberlerde doğruluk ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalmaları son derece önem arz etmektedir. “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”  vesilesiyle emek harcayan ve görevi başındaki tüm değerli basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü şahsım ve yönetim kurulum adına kutlar, görevlerini zor koşullarda, fedakârca yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet dilerim.Şartlar ne kadar zorlu olsa da Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin yanında saf tutmaya, millet için yazmaya, kamu yararını gözetmeye ve gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.