“DÖRTYOL BİR ULUSU AYAĞA KALDIRAN YERDİR”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol’un Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dörtyol, bir milletin küllerinden yeniden doğduğu yerdir. Zorluklar ve yokluklar içindeki Anadolu halkının umudunun yeşerdiği, milli mücadelenin filizlendiği serhat topraklardır. Bu serhat topraklarda yetişen Mehmet Çavuş’un, Kara Hasan Paşa’nın, Hacı İlyas Hoca ve daha nice yiğit kahramanın haksız işgale “Dur!” dediği yerdir. Kahraman Dörtyol halkı, haksız işgale attığı ilk kurşun ile milli mücadeleyi başlatmış ve kurtuluşa giden yolu Anadolu’ya müjdelemiştir. Ne mutlu bize ki böylesine kahraman ve yüreği vatan sevgisiyle dolu bir ecdada ve geçmişe sahibiz.”

“Bir ulusu ayağa kaldıran Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.