CHP İlçe Yönetimi : İskenderun dışardan eş başkanlıkla yönetiliyor…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Meclisi, yeni yılın ilk meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyelerinin protestosunun ardından CHP İlçe binasında toplantı yapan CHP İlçe Başkanı ve meclis üyeleri, toplantı yaptı.

İskenderun’da yöresel ürünlerin satıldığı peynirciler Pasajı ile ilgili tartışmasında Cumhuriyet Halk Partili meclis Grup sözcüsü Ali Mutlu’nun pasaj ile ilgili konuşması daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın Ali Mutlu’nun sözlerini yalan diye karşı çıkması ve bu sözcüğü defalarca söylemesi üzerine CHP meclis üyesi Hayri Karakuş’un dışındaki tüm meclis üyeleri Salonu terk etmişti.

CHP Meclis Grubu, Mecliste Yaşanan Gerginlik ile İlgili Açıklamalarda Bulundu…

İskenderun Belediyesinin Cumhuriyet Halk Parti (CHP)’li Meclis Üyeleri, belediye meclisinin son oturumunda yaşananlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

CHP İskenderun İlçe Binasında, İlçe Başkanı ve Meclis Grup Başkanı Yusuf Mansuroğlu önderliğinde gerçekleştirilen toplantıya basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu.

Toplantıda ilk olarak söz alan Grup Başkanı Mansuroğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kurulmuş, Kuvayi Milliye düşüncesinin devam olan bir siyasi partidir. CHP bu memlekette barışın, huzurun, kardeşliğin adresidir. CHP bir-iki kişinin çamur atmasıyla kirlenecek bir parti değildir.

belediye meclisinde nahoş bir hadise yaşandı. Böyle bir örgüte kimsenin hakaret etmeye hakkı yok. Hele sermayenin projesi olan bir arkadaşın, Varlık Fonu yöneticisinin kardeşinin, hiç hakkı yok! Grubum için söylediği lafları kendisine iade ediyorum. Kentimizin barışı, huzuru ve kardeşliğine hiçbir zarar gelmemesi için siyasi üslubumuzu bozmadan sakin duruşumuzu korumaya devam edeceğiz” Dedi

“Tosyalı, Yargıya taşınan yolsuzluklardan rahatsız”

Daha sonra söz alan İskenderun Belediyesi CHP Meclis Grubu Başkan Vekili Ali Mutlu, konuşma yaptı. Mutlu konuşmasında; “adamın haberi yok. Cahil Bilmiyor. İşçiyle memur arasındaki farkı fark edemiyor. Ben meclis toplantısında kanunla konuşuyorum. Bana “yalan” demesi, doğru değildi.  Belediye tebligatı gününde göndermemiş, takip yapmamış yanlış davranmıştır. Zaten pandemide esnafımız zor günler yaşıyor. Bu zor günleri birlikte aşacağız. 2020 yılında yapılan yolsuzluklar var. Bir çok konuyu mahkemeye taşımıştık. O mahkeme sonuçlanacak. Tosyalı’nın mecliste yüksek sesle konuşması bundan dolayısıyladır.

Tosyalı’İskederun Belediyesini yönetememekle suçlayan CHP Meclis Grup Sözcüsü Ali Mutlu, “iki kürek harç dökmekle, yolları asfaltlamakla belediyecilik işi bitmiyor. Son iki dönemde Seyfi Dingil ve Fatih Tosyalı döneminde yapılan hizmetler Yusuf Civelek’in yaptığının 5’de biri bile olamadı. İskenderun’u yönetemiyor. 250 bin nüfusluk bir kent eş başkanlıkla dışarıdan yönetiliyor. Böyle bir adamı İskenderun’u yönetmek için getirdiler. İskenderun dışarıdan yönetiliyor. Belediye büyümesinde 20 yıllık belediye çalışanları var, belediyenin taşeronunu Başkan yardımcısı diyekenti yönetmeye oturtuyorlar. Demokrasi ve özveri çalışma gerektir. Şehr-i emin birisi bu kentin barışına darbe vuruyor.” dedi.

“2019 yerel seçimlerinde seçilen meclis grubu olarak halkımıza verdiğimiz bir sözümüz vardı. İskenderun halkı bize denetleme, araştırma, sorgulama görevini verdi, biz bunu yapıyoruz. İskenderun halkının menfaatine olan her şeyin biz yanında olmaya devam edeceğiz, ilk günden beri felsefemiz bu. Terbiye almamış insanlara şunu hatırlatmak istiyoruz; biz Mustafa Kemal Atatürk’ün temsilcileriyiz, Ulusal Kurtuluş Savaşı veren bir partinin temsilcileriyiz. Asla ve asla onların düştüğü seviyeye düşmeyeceğiz, aynı dili kullanmayacağız, o dil bize ait değil. Biz bu ülkeyi temsil ediyoruz. Bunlarla çapımız aynı değil, dünyaya bakışımız aynı değil.

Biz şunu dedik; özellikle dünyanın zorluklarla uğraştığı bu süreçte esnafımızla uğraşmak doğru değil. Mecliste 7256 sayılı bir yasa çıktı. Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmış, resmi gazetede yayınlanmış bu yasa şunu der; 31 Ağustos 2020 yılına kadar devlete borcu olan taksitlendirerek ödeyebilecek. %90 gecikme zammı silinecek. Dört yıl boyunca ki son iki yılı bu yönetime ait, 40 tane esnafa borcun var denmemiş, gecikme zammı var denmemiş, burayı boşalt denmemiş, para tahsilâtı yapmamış, takip yapmamış, suç işlemişlerdir.” Dedi.

 

Esnaf, Aftan Yararlanmak istiyor Sen Bundan Faydalandırmam Diyorsun

Devlet 17 Kasım’a kadar bir süre daha verdi. 17 Kasım’a kadar vatandaşa tebliğ edersen vatandaş yine de faydalanacak bu aftan diyor. Sen bunların hiçbirini yapmamışsın, 30 Aralık’ta, pandemi sürecinde herkes perişan durumda iken, sorunları birlikte aşmamız gerekirken, 40 tane esnafa diyorsun ki borcun var öde. Esnaf kabul ediyor; ‘Tamam borcum var aftan yararlanayım, yapılandırayım’ diyor ama yok diyor ben seni bundan faydalandırmam.

Sen dün sadece bize yalancı demedin, o yasayı çıkaran Büyük Millet Meclisine yalancı dedin, o yasayı imzalayan Reisine yalancı dedin. Sen nasıl yapılandırmasını kabul etmezsin esnafın. Doğru, esnaf yanına gelmiş konuk etmişiniz. Sohbet etmişsin ama hiçbir çözüm üretmemişsin. Biz çıktık bunları kamuoyuna söyledik suç mu işledik?” diye konuştu.

Esnaf, “7256 Sayılı Kanundan Faydalanarak Borçlarımızı Ödemek İstiyoruz” Diyor

Mutlu, esnafların, 17 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı kanundan yararlanarak borçlarını ödemek istediklerini ancak belediye idaresi tarafından bunun kabul edilmediğini de sözlerine ekledi.

29 Aralık’ta belediye tarafından yapılan ihalenin de usulsüz olduğu iddiasıyla, “29.12.2020 tarihinde yapılacak usulsüz ihaleden dolayı yetkililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. Bu süreç zarfında ihalenin iptal edilmesini ve gerekli işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim” şeklinde İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdiklerini ifade etti.

 Gerginliğinin Sebebi Sayıştay Raporu ve Yolsuzlukların Ortaya Çıkmasıdır

Meclis üyesi Grup sözcüsü Ali Mutlu “Bağırtısının asıl sebebi; 2020 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubu olarak açtığımız davalarda, müfettişlere verdiğimiz ifadelerde yolsuzlukların ortaya çıkması ve rücu etmesidir. Herkese zimmet çıktı. Dün bağırmasının asıl sebebi buydu. Suç işlemiştir, bu para ona rücu edecek, esnaf hakkını söke-söke alacak. Kanun açıktır, kanunun üstünde hiçbir şey yoktur.

‘Mecliste önemli konular var devam edelim, sözünü geri al’ dedik, almayınca biz de doğru olanı yaptık. Dışarı çıkıp açıklamamızı yaptık. Demokraside esas olan çoğulculuktur. Sen bizden sonra orada aldığın kararların hükmü yoktur. Aldığın kararları İskenderun halkı değerlendirecektir.

Ayrıca gerginliğinin bir diğer sebebi de Sayıştay Raporudur. Sayıştay’ın İskenderun Belediyesi ile ilgili açıklamış olduğu 2019 ile ilgili bir rapor var, 10 başlıkta…

‘Bağış Olarak İdareye İntikal Eden Duran Varlıkların Hatalı Muhasebeleştirilmesi, Belediyenin 2886 Sayılı Kanuna Göre Kiraya Verilmesi Gereken Taşınmazlarının İşgaliye Yoluyla Kullandırılması, Belediyenin Ecrimisil Uygulamasını Kiralama Usulüne Dönüştürmesi, Belediyenin Hüküm ve Tasarrufunda Bulunan Otobüs Durağı, Billboard, Vitrin (Raket), Megalight ve Silindir İlan-Reklâm Panolarının Muhasebe Kaydına Alınmaması’ gibi maddelerin yer aldığı Sayıştay raporunda yapılan yolsuzluklar ortaya çıkmıştır. Bunu biz değil, Sayıştay söylemektedir” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.