MÜ. Üç defa “Yılın Hocası” ödülüne layık görmüştü… Akademisyen Kayıhan Güven yaşamını yitirdi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2011 yılından itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde öğretim görevliliği yapan akademisyen Kayıhan Güven hayatını kaybetti. Marmara Üniversitesi’nde üç defa ‘Yılın Hocası’ ödülüne layık görülen Güven, Galatasaray Üniversitesinde de görev yapmıştı. Akademisyen Kayıhan Güven, öğrencileriyle birlikte 30’a yakın fotoğraf sergisiye ve birçok kitaba imza atmışyı. Akademisyen Kayıhan Güven, Hatay turizmi ile ilgili bir proje çalışması için Hatay’a gelmiş, İskenderun’da Tarihi Adliye binası başta olmak üzere İskenderun’a da yolu düşmüştü.

Kayıhan Güven’in vefat haberini sosyal medyadan paylaşan öğrencileri ve meslektaşları, yaşadıkları üzüntüyü ve anılarını paylaşarak Kayıhan Güven Hoca’ya olan duygularını dile getirdi.İstanbul Aydın Üniversitesi sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “Hayata Dokunan Adam” , “Yaşayan son İstanbul beyefendilerinden” tanımlamasını yaparak duyurdu.

“İAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi

@iahahaber

Genel Koordinatörü Yaşayan son İstanbul beyefendilerinden “Hayata Dokunan Adam” Öğr. Gör. #KayıhanGÜVEN’i kaybettik. Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, öğrencileri, sevenleri ve tüm İAÜ Ailesi’ne başsağlığı dileriz…”

 

Serpil KORKMAZ-İskenderun
Çok ama çok üzüldüm. İstanbul’a TGC’nin ödülünü almak için gittiğimde, ertesi gün “Bu memlekette sarayda gazeteci yetişiyor” demişti. Kendisiyle Galatasaray Üniversitesi’ne gitmiş Gazetecilik Bölüm Başkanı kıymetli hocamız Sevgili Özden Cankaya ‘yı makamında ziyaret etmiştik. “Mesleğe yeni başlayan bir gazeteci olarak sende ışık gördüm” demişti bana… Mesleki anlamda aydınlatıcı yaklaşımları benim için çok kıymetli…. Marmara Üniversitesinde Gazetecilik Bölüm Başkanlığı yapan hocamız, bağlı bulunduğu MÜ.’de #miha yı kurarak öğrencilerine mesleki deneyimleme imkanı sunmuştu…
Marmara Üniversitesi’nde üç defa “Yılın Hocası” ödülüne layık görülen Güven, ayrıca öğrencileriyle birlikte 30’a yakın fotoğraf sergisine ve birçok kitaba imza attı. Kayıhan Hoca, Galatasaray üniversitesinde de görev yapmıştı.
Işıklar içinde huzurla uyu Kayıhan Hocam. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Akademisyen Kayıhan Güven kimdir?

1952 yılında  Kahramanmaraş’ta doğdu.

İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre askeri hâkimlik yaptı.

1982’de Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı.

1980’li ve 1990’lı yıllarda Cumhuriyet gazetesinde gazetecilik deneyimi oldu.

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı.

 Yeditepe, İstanbul Ticaret, Marmara ve Galatasaray Üniversitelerinde görev aldı.  İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama gazetesi İletim’i, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı MİHA’yı, yine bu birimin yayın organı MİHABER’i, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama yayını Yeditepe Postası’nı, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama yayını İtalik’i, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi İstanbul Aydın Haber Ajansı’nı (İAHA) ve bu birimin yayın organı GÖZ dergisini kurdu.

Marmara Üniversitesi’nde üç defa “Yılın Hocası” ödülüne layık görülen Güven, ayrıca öğrencileriyle birlikte 30’a yakın fotoğraf sergisine ve birçok kitaba imza attı.

4 Ocak 2021 tarihinde vefat etti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.