KÖY OKULLARINA “CUMHURİYET KÜTÜPHANESİ” SEFERBERLİĞİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi, BAYŞAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği) Hatay İl Başkanlığı ve İskenderun Cumhuriyetçi Gençler Platformu birleştirerek köy okullarına CUMHURİYET kütüphaneleri kurma çalışmaları doğrultusunda ilk kütüphaneyi Hatay Reyhanlı Konuk Köyü İlkokulu’na yaptılar.

Özellikle köy okullarını seçerek kitaba ulaşamayan ve kütüphanesi olmayan köy çocuklarını kitapların büyülü dünyası ile buluşturup onlara hem fiziken ortam hazırlayıp, hem de içerik manasında seçkin kitapları ulaştırarak ufuklarında yeni pencereler açıyorlar.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt ise yaptığı açıklamada; “Daha önce Cumhuriyetimiz adına birçok rekora imza atmış bir dernek olarak BAYŞAD Hatay Şubesi ve Cumhuriyetçi Gençler Platformu ile omuz omuza vererek Anadolu’nun özü olan köylere ve o köylerin güzel yürekli çocuklarına hizmet götürmek için yol arkadaşlığı kararı aldık.

Bu karar doğrultusunda 25 Aralık’ta Konuk Köyü İlkokulu’nda ilk kütüphanemizi kurduk. Kurduğumuz kütüphanelere ‘Cumhuriyet Kütüphanesi’ ismini vererek bu güzel değerimizin yaşatılmasına ve köy çocuklarımızın ‘Cumhuriyet’ fikri ile donatılmış olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Bu çalışmalarımız aralıksız sürecek ve her ay bir köy okuluna Cumhuriyet Kütüphanesi kurmayı amaçlıyoruz. ‘Eğitime hizmet, insanlığa hizmettir’ şiarıyla yola çıktığımız bu güzel ve manalı işte bize destek veren bütün Cumhuriyet sevdalılarına ve işbirliği yaptığımız kurumlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Daha önce de köy okullarında bir çok etkinliğe imza attıklarını ifade eden BAYŞAD Hatay İl Başkanı Musa Göçer de şunları söyledi :

“Biz BAYŞAD Hatay olarak köy okullarımızda bu tür çalışmalar yapıyorduk. İçinden geçtiğimiz sancılı süreçte gücümüzü Sarı Zeybekler ve İskenderun Cumhuriyetçi Gençler Platformu ile birleştirerek daha çok okulumuza ulaşmayı amaçladık.

Okullarda önce etütler yaparak sonra gerekli ihtiyaçları tespit edip gerek donanımsal, gerekse kitaplar olarak temin edip bizzat başkanlar nezdinde gidip yerinde çalışarak köy çocuklarımızı kitapla buluşturmanın haklı mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Kurduğumuz bu Cumhuriyet kütüphaneleri ile onların ufuklarına yeni pencereler açarak birer ‘Cumhuriyet Güneşi’ gibi ışıl ışıl parlamalarını ve güzel ülkemizin, güzel düşünen çocukları olmaları için gayret gösteriyoruz.

Daha önce açıkladığımız gibi söylediğimiz tarihte Reyhanlı ilçemizin Konuk Köyü İlkokuluna giderek CUMHURİYET Kütüphanemizi kurarken Atatürk büstünü de yenileyerek Ata’mızın aziz hatırasına yakışır bir hale getirdik. Çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.

Önümüzdeki günlerde Cumhuriyet kütüphanelerini kurmaya durmaksızın devam edeceğiz. Bu yolda bize gönülleri ile ve emekleri ile destek olan, kitap ve donanım bağışında bulunan güzel yürekli bütün insanlara o güzel çocuklar adına teşekkür ediyoruz.”

Cumhuriyetçi Gençler Platformu Başkanı genç hukukçu Erdem HARMAOĞLU ise şu ifadelerde bulundu :

“Cumhuriyet vazgeçilmez değerlerimizdendir. Bu anlayışla yola çıkıp güçlerimizi birleştirerek uzak köy çocuklarına ulaşamadıkları eğitim ortamını ayaklarına götürmeyi ve onlarda okuyan düşünen, sorgulayan bir kimlik yaratarak ülkemizin geleceğinde aydın birer nefer olarak katkıda bulanacak bir enerji oluşturmayı hedefledik.

Bu tür eğitim kapsamlı çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bize katkı sunan bütün güzel yürekli insanlara Cumhuriyetimizin bir ferdi olarak teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.