HBB’den İl Milli Eğitime çağrı:okul bahçelerini ağaçlandıralım, HBB ağaç soyu ve çeşitliliğini arttırmak için çalışma başlattı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Başkan Lütfü Savaş’ın talimatı ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okul bahçelerini ağaçlandırma teklifinde bulundu.  Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda işçiliği ve fidanları HBB tarafından karşılanmak üzere istenen her okul bahçesinin ağaçlandırılabileceğini bildirdi.

“Hatay genelinde ağaç soyunu arttırmak ve çeşitlendirmek üzere” HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından bir proje başlatıldığı belirtilen yazıda, ilk ve orta dereceli okulların bahçelerine ağaç dikimi yapılmasının planlandığı vurgulandı.

 

HER ŞEY DAHA YEŞİL BİR HATAY İÇİN 

Hatay Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz aylarda şehrin farklı noktalarında çıkan yangınlar sebebiyle tahrip olan çok sayıdaki alanı yeniden yeşillendirmek amacıyla çalışmalara devam edildiği de kaydedildi.

 HBB ekipleri, Kırıkhan ilçesinde yangına maruz kalan bölgelerde 5 bin fidanı buluşturmasının ardından 3 bin adet fidanın dikimi için ön hazırlık çalışmalarının tamamladığını, ilçede bulunan Kelli Mahallesi mezarlığına 500 adet, Hassa ilçesine bağlı Gülkent Mahallesi’ne de 100 adet çınar ağacı dikimi yapıldığını belirtti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.