İSTE’NİN BİR AYAĞI HEP AVRUPA’DA

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Öğrenci ve personellerinin gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdüren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin Erasmus Charter for Higher Education başvurusu olumlu sonuçlandı”

Öğrenci ve personellerine yeni ufuklar kazandırmak için 2016 yılında Erasmus programına dâhil olarak Avrupa’da öğrenimin ve işbirliklerinin kapılarını aralayan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bu bağlamda çalışmalarını aralıksız sürdürürken, başvurusu daha önce yapılan Erasmus Dönemi ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) olumlu sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte İSTE 2021-2027 yılları arasında da Erasmus Projeleri yürütme hakkını devam ettirecek.

Dünya çapında yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle hareketlilikler bir süre askıya alınmış olsa da önümüzdeki dönemde hareketliliklerin yeniden başlaması bekleniyor. Devam etmekte olan projeler kapsamında planlanan 43 öğrenci ve 41 personel hareketliliği bulunurken, konuyla ilgili İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünden bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Covid-19 salgınının başlangıcından itibaren Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz yurtdışında bulunan ve yurtdışına yeni gidecek olan tüm öğrencilerimiz ile sıkı bir işbirliği yürütmektedir. Program kurallarının el verdiği oranda öğrencilerimize maddi ve sürekli manevi destek vermiş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimize her anlamda destek olmaya sürdüreceğiz” görüşlerine yer verildi.

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün çalışmalarıyla İSTE’nin bir ayağının sürekli olarak yurt dışında olduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bu güne kadar çok sayıda öğrencimiz ve personelimiz mesleki gelişimlerine katkı sunmak adına yurt dışına gittiler. Yine yurt dışından birçok öğrenci ve çalışanı İskenderun’unumuzda ağırladık. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemini inşallah en kısa zamanda geride bırakacağımızı ümit ediyorum. Böylelikle değişim hareketliliğimiz yeniden başlayacaktır. Erasmus Charter for Higher Education başvurumuzun olumlu sonuçlanmasının da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.