Prof. Dr. Orhan Kural Covit’e yenildi…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Prof. Dr. Orhan Kural, sosyal medya hesabından takipçilerini bilgilendirmiş; “Koronaya hayranım ! Ve şimdisıra bende…” demişti… Çevre duyarlığı ve  sosyal aktiviteleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı Kural, İskenderun’da da Panter Emel ile birlikte protesto eylemine katılmıştı..

 Prof. Dr. Orhan Kural, 70 yaşında koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Orhan Kural, Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nde 28 Kasım’da hastaneye yatmış 9 Aralık’tan beri de yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu..

Zaten aylar önce “yağma yok” adlı videoda anlatmıştım ve bir milyon seyredildi!
Koronoya teşekkür ederim, Ekolojiyi, masumları düşünmeden tüketen, sürekli çöp yaratan, hayvanları oyuncağa çeviren, dünyamızda günde 22 bin kişi açlık ve susuzluktan ölürken sesi çıkmayan, iki bavul dolusu bikini ile Bodrum’a giden sanatçı bozuntuları, milyarlarca dolar alıp vergi vermeden lüks araçlarla gezinen profesyonel futbolcular, Oscar töreninde bir defalık kullandıkları onbinlerce dolarlık elbiselerle kırmızı halıda yürüyenler!
Koronaya teşekkür ederim. Onlara da acımadın, yağma yok. Tüm dünyayı korkuttun. Pes ettirdin. Seninle başa çıkamadılar. Şimdi ben koronayım ama inanın hiç korkmuyorum. Son iki ayda 5 ülkeyi ziyaret ettim.
Acaba birileri sürekli pizza atıştırırken, malın mülkün değerinin olmadığını herkesin bu virüs karşısında eşit olduğunu ne zaman anlayacak ve ders alacak mı ? Hiç sanmam!

Orhan Kural Kimdir?

1950 yılında İstanbul’da doğan ORHAN KURAL, 1972’de İTÜ Maden Fakültesi’ni bitirdi. Mayıs 1973’te burslu okuduğu New York Columbia Üniversitesi’nden Maden Yüksek Mühendisi, Eylül 1978’de ise “Doktor” unvanı aldı. İTÜ’de son dokuz yılı bölüm başkanı olmak üzere tam 44 yıl hizmet verdi. 17 gezi kitabı yazdı. Ve bir anı kitabı hazırladı. Kural, Matematik kitabını 2004 yılında yayınladı. Türkiye’nin değişik yerlerinde ve yurt dışında 42 kişisel fotoğraf sergisi açtı. Ayrıca ilk ve orta dereceli okullar, üniversiteler, valilikler, belediyeler, sanayi kuruluşları, silahlı kuvvetler, polis meslek yüksekokulları, yurtlar, huzurevleri, hastaneler, halk eğitim merkezleri, müftülükler, siyasi parti merkezleri, değişik derneklerde ve halka açık yerlerde 81 il ve ayrıca 60’a yakın ülkede çevre bilincine odaklanan 6000’e yakın konferans verdi.

Prof. Dr. Orhan Kural; İTÜ Maden Fakültesi E. Öğretim Üyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Yurt Madenciliğini, Geliştirme Vakfı Muhasip Üyesi, Benin Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu, Vanuatu Cumhuriyeti Fahri Konsolos Yrd., Sarıay Derneği Başkanı, Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanlığı görevinde bulunmuştu…

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.