Başkan Parlar’dan Maraş Katliamı mesajı: O GÜN ORADA, İNSANLIK ÖLDÜ!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Maraş Katliamının büyük bir insanlık ayıbı olduğuna vurgu yaparak, “O gün 120 yurttaşımız öldü.  O gün orada insanlık öldü!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, 19- 26 Aralık 1978’te yaşanan Maraş Katliamının yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Parlar, mesajında; “100’den fazla insanımızın ölümü ile sonuçlanan Maraş Katliamı’nın üzerinden tam 42 yıl geçti.

Resmi rakamlara göre katliamda; 120 kişi öldürüldü, 176 kişi yaralandı, Alevilere ait 200’ün üzerinde ev yakıldı, işyeri tahrip edildi. Resmi olmayan beyanlara göre ise 500’e yakın yurttaşımız öldürüldü.

O gün orada insanlık öldü. Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, karanlıkların aydınlığa çıkması için arşivler açılmalı, gerçek failler hesap vermelidir.

Katliamda yaşamını yitiren tüm canları saygı ile anıyor, ülkemizde benzeri olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.