Saadet Partisi Hatay İl Divan Toplantısı:Türkiye borç ve faiz sarmalında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Saadet Partisi Hatay İl Divan Toplantısı Video Konferans ile yapıldı. Koronavirüs verilerinin başta ilimiz Hatay’da olmak üzere arttığı son günlerde yeni yasaklarla beraber, yüz yüze toplantılara ara verildi. Bu kasamda Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı da Aralık Ayı İl Divan Toplantısı’nı video konferans yönetimiyle gerçekleştirdi. 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’ün konuşmacı olarak katıldığı il divan toplantısına, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, il yönetimi,  ilçe başkanları ve partililer video konferans yönetimle bağlandı.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, İlçe Başkanlarından pandemi sürecinde başta hasta kardeşlerimiz olmak üzere 65 yaş üstü vatandaşlarımıza gerek telefonla arayıp hal hatır sormak, gerek yardımlarına koşarak ve dua ederek yanlarında olmalarını istedi.

Daha sonra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç konuşmasında, Habib-i Neccar diyarına selam olsun diyerek, 50 yıllık Milli Görüş hareketinin ülkeye katkılarından bahsetti.

4 hususun altını çizen Tongüç, Ahlak maneviyat olmadan, Faiz sistemi bitmeden, İslam birliğini kurmadan, (Şahsiyetli dış politika olmadan) ve üretmeden ayağa kalkmamız mümkün değil” dedi.

 

TÜRKİYE BORÇ VE FAİZ SARMALINDA

Ekonomideki sorunlara da değinen Tongüç, 2021 bütçesinden 179 milyar sadece faiz ödenecek, harıl harıl faizcilik devam ediyor. Paralarımız faize akmaya devam ediyor. 2021 bütçesinde yatırıma ise 104 milyar civarında ayrılmış” dedi.

Konuşmasının sonunda Milli Görüş’ün öneminden bahseden İlyas Tongüç, bir topluluk iyinin, doğrunun, faydalının, adil olanın hâkim olması için çalışır gayret ederse, Cenabı Allah o topluma belanın umumi gelmesinin önüne geçer. Bu sebeple Allah için bir araya gelen toplanan dert ehli bir topluluğun varlığı önemlidir.

Bugün dünyanın hali ortada, bu toplantıları Libya’da Suriye’de Irak’ta yapma imkanı kalmadı.  Bu musibetler göz göre devam ederse gideceği yer budur. Geçmişte bu milleti uyandırma, milletin maddi ve manevi derdine derman olduysak, bugün bu vazifemiz devam ediyor. Bizim olduğumuz yerde hayırdan başka bir şey çıkmaz.

Vazifemiz gücümüzün yettiği kadardır. Üzerimize düşen vazifeleri görevleri yerine getirmiş olalım, reçete belli illa biz uygulayalım demiyoruz. Erbakan hoca “gözünüzü dizinizi kırmadan bu kapıya gelin” derdi. Umarım daha büyük sıkıntılar yaşamadan bu reçete uygulanır ve hep birlikte kurtuluruz” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.