CHP Hatay İl Başkanı Parlar “Hakların korunması demokrasilerin gereğidir”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP’li Parlar’dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin tüm insanların; yaş, dil, din, ırk, renk, cinsiyet, etnik köken ya da siyasi düşünce ayırmaksızın eşitlik temelinde haklarını güvence altına aldığını vurguladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

İnsan onuruna yaraşır biçimde yaşabilmenin temel koşulunun hak ve özgürlüklerin korunmasından geçtiğini dile getiren Başkan Parlar, “Birleşmiş Milletler 10 Aralık 1948’de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni kabul etti.

Bildirge ile temel insan haklarına, kişinin onuruna ve değerine, erkekler ile kadınların hak eşitliğine olan inançlarını teyit ettikler. Ülkemiz ile dünyada birçok ülkenin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni imzalamasına rağmen ne yazık ki uygulamalarda eksiklikler sürüyor.
Bireylerin evrensel nitelikli temel hak ve özgürlüklerini, yaşamları boyunca eksiksiz olarak ve engellenmeden kullanabilmeleri çağdaş demokrasilerin gereği, devletlerin sorumluluğudur.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak en geniş anlamda insan hak ve özgürlüklerinin uygulanmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.