TİP: Siz Sermayenizi Düşünürken; Halk Açlıkla Ölümle Karşı Karşıya!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Hükümetin, halkın sağlığı yerine sermayenin güçlenmesi için aldığı piyasacı kararlar nedeniyle neredeyse her gün bir emekçinin, komşumuzun, yakınımızın ölüm haberini duymanın acısını yaşıyoruz.” diyen Türkiye İşçi Partisi, Covid19 vaka artışının yüzde 125 olduğu Hatay ile ilgili alınması gereken tedbirlere yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

TİP açıklamasında; Bir taraftan da böyle zorlu bir süreçte ilimiz Hatay Esnaf Odaları Birliği ve birliğe bağlı odalar ile Hatay ilindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ortak açıklama yaparak, bir hafta boyunca esnafa, zanaatkara kepenk kapama çağrısı yaptı.

Bu kurumların, “pandemiyle mücadele” kapsamında 156 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladığını, salgın nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan bazı ülkelere bütçe desteği verdiğini söyleyen Saray Rejimi’ne,
HALKINA, ESNAFINA DESTEK VER” çağrısı yapamaması samimiyetsizlikten öteye gitmemektedir.

Kendi sermayelerinin erimemesi için aldıkları bu “tavsiye” kararı; işçileri, emekçileri, esnafları, zanaatkarları daha da işsizliğe, yoksullaşmaya, açlığa davet etmektir.

Bu kepenk kapatma tavsiye kararı ile bu kurumlar saray rejiminin sözcülüğünü yapmışlardır.

Sermayenin, çıkarlarıyla uyuşmayan konularda Saray rejimi ile yan yana gelerek işçileri, emekçileri nasıl ölüme terkettiğini bu kararla bir kez daha bu gördük.

Türkiye İşçi Partisi olarak Saray Rejimi ve onun sözcülerine tekrar sesleniyoruz. Pandeminin ülke çapında pik yaptığı bu dönemde iktidar tamamen kapanma kararı almalı. Bu süre zarfında halkın, esnafın, emekçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılanmalı, sağlık emekçilerinin daha fazla yıpranmasını engelleyecek önlemler bir an önce hayata geçirilmeli ve sağlık sektöründe yeni istihdamlar sağlanmalı.

Sermayenize, iktidarınıza rağmen halk size boyun eğmeyecek! Aldığınız bu kararları unutmayacağız!

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.