CENGİZ GÜL’ÜN KALEMİNDEN: METİN TÜRKER’İ ANMAK ve ANLAMAK…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çelik-İş Genel Başkanlığı, Çelik İş İskenderun Şube Başkanlığı görevlerini degeçmişte yürüten eski Sendikacı Cengiz Gül, 1989 yılında Türkiye sendikacılık tarihine “89 bahar eylemleri” olarak geçen işçi hareketinin içinde yer alan Sendikacı Metin Türker’i andı.
Sendikacı Cengiz Gül, 1989 yılında Türkiye Demir Çelik İşletmeleri (TDÇİ) Kardemir ve İsdemir işçilerinin katıldığı 137 günlük bir grevde baş çeken ve başarıyla yürüten Metin Türker, ile ilgili kaleme aldığı yazı şöyle 
“Bugün aramızdan ayrılalı tam 23 sene geçti.”Eğer Kardemir kapatılırsa beni haddehane meydanında asın”diyecek kadar koca bir yüreğe sahip olan efsane başkan METİN TÜRKER…
Öncelikle böylesine yürekli bir insanın çıraklığını yapma şerefini onurunu yaşamış biri olarak ölümüyle sadece Teşkilâtının değil. Yaptıklarıyla Türk Sendikacılık tarihine adını altın harflerle yazdıran bir genel başkan olarak Türkiye işçi sınıfının boynunu bükük bırakan her şeyden önce genel başkanım sonrasındada bir ağabey bir dostun aramızdan ayrılışının 23.sene-i devriyesinde başta kıymetli ailesinin sevenlerinin üyelerimizin ve tüm emekçilerin tekrar başı sağolsun.
Metin TÜRKER o kara günlerin yaşandığı tarihte bugün tüm emekçilerin ve Türkiye de Sendikacılık adına hangi işkolunda olursa olsun bir tuğla koyma çabasında olan her sendikacının Yaptıklarıyla hakkettiği saygınlığını ve gerçek bir idol olduğu gerçeğini tartışmasız kabul ettiği çocukluğumuzdaki masal kahramanları gibi nesillerden nesillere aktarılacak bir Efsane olmuştur.
Ancak bugün rahmetli genel başkanının o zor günlerde üyeleri ve Teşkilâtına kazandırdığı saygınlık bugün teşkilatın başında bulunan Yunus Değirmenci ve ekibi tarafından emanetinin tersine hoyrat ve bir o kadarda teslimiyetçi ricacı lütfen anlayışla davranarak anlamakta zorlandığımız şekilde kötü bir yönetim sergileyerek kemiklerini sızlatacak noktaya gelmiştir.
Metin TÜRKER demek mücadele demektir. Metin TÜRKER Ogün kazandığı her şeyi tabanından aldığı güçle kazanmış bir liderdir. Metin TÜRKER demek emeğe ve emekçiye saygı demektir. Metin TÜRKER demek demokrasi demektir.
Bugün ki teslimiyetçi zihniyetin tam tersine olan her ne varsa o demektir.Metin TÜRKER…
Bizler Metin TÜRKER gibi düşünenleriz ricacı anlayışı reddediyoruz.Bu anlayışla yürüyenlerle yolumuz asla aynı olamaz.
Metin TÜRKER in mücadelesi ve verdiği kavgaları kendine şiar edinenlerle ve bu vizyona sahip olanlarla yolumuza devam edeceğiz. Saygılarımla”
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.