5 Aralık’da kadının her alanda varlığını sürdüğü mesajı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Kadınları her platformda desteklediklerini belirterek onların yanında olduklarını belirten Başkan Savaş,  “ 5 Aralık 1934 tarihinde Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile ülkemizdeki kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına duyduğu güven, seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile taçlandırılmış, ülkemizin çağdaşlaşması ve kadın-erkek eşitliği yolunda önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Ey Kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözleri toplumumuzda kadınlara verilmesi gereken değeri en güzel şekilde ifade etmiştir. Bizler de sadece bu özel günde değil her zaman kadınlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması noktasında çalışmaların devam ettiğini de kaydeden Başkan Savaş, “Kadın elinin değdiği her alanın güzelleştiğini her platformda dile getiriyoruz. Bu anlamda başta il genelinde peyzaj amaçlı kullanılacak tüm çiçeklerin Hataylı kadın üreticiler tarafından yetiştirilmesini amaçlayan “Hatay’ın Çiçekleri, Çiftçinin Ekmeği” projemiz olmak üzere meslek edindirme kurslarımızda kadınların iş hayatına atılmaları noktasında eğitim imkanı sağlamaya devam ediyoruz. Kadınlarımızın her platformda eşit şekilde yer almaları düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm dünyada kadın haklarının arttırılması, kadınların toplum içindeki hak ettiği değeri görmesi ve kadın erkek eşitliğinin olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 86. yıl dönümünü tebrik ediyorum” dedi.

 

Başkan Fatih Tosyalı: Kadınlarımızın  eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam ettiğine dikkat çekti.

 

 

Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımlayan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, mesajında şunları söyledi.

” 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü ve aynı zamanda kadınlarımıza  5 Aralık 1934 yılında “Seçme ve Seçilme Hakkı”nın verilişinin 86. yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam etmektedirler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.