“Pandemi en çok sanatsal faaliyetleri olumsuz etkiledi”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin çeşitli illerinde tiyatro gösterileri yapan halkın yaygın bildiği tanımlamasıyla Mehmet Elmas tiyatrosunun kurucusu, Mehmet Elmas, Türkiye ve dünyada yaşanan pandeminin en çok sanatsal faaliyetleri olumsuz etkilediğini “Pandemisahne sanatlarını bitirdi” sözleriyle ifade etti.

“Türkiye’de ve dünyada,pandemi ve sanat birbirine zıt ve düşman kelimeler oldu. Sanatı ve sanatçıyı olumsuz etkileyen pandemi, çalışma alanı olarak okulları tercih eden ve bu alanda yoğun sanat çalışmaları yürütenlerin en sıkıntı çektiği dönemleri yaşıyoruz biz sanatçılar.

Çalışma alanı okullar olan bizim gibi tiyatrocular için çocuklar bir nimettir.

Pandemi dolayısıyla okulların uzaktan eğitime yönelmesi, çocukların evlerinde internet ortamında eğitim görmesi, birçok işyerinin yarı zamanlı çalışmaya başlaması dolayısıyla hepimiz zor günler yaşıyoruz.

Maalesef okulların ve işyerleripandemiden olumsuz etkilendi. Yeni bir süreci yaşayan bizler, hızlı bir değişim içine kendimizi bulduk. Birçok meslek gibi bizim mesleğimiz de bu süreçte olumsuz etkilemiştir.”

Pandemi sonrasında insanlar sanata ve sanat gösterilere aç olacaklar. Belki ondan sonrasında sahne sanatları ile ilgilenen sanatçı arkadaşlarımız yanı işini iyi yapanlar, aranan kişiler olacaklar. Gösteriden gösteriye gitmek için insanlar büyük bir çaba gösterecektir. Belki bu iki yıl belki de üç yıl sürecek. Biz insanlar neredeyse nefes alamaz konuma geldik.

İnsanlar sanat faaliyetlerine aç. Bu anlamda belediyeler, açık alanlarda sosyal mesafeler gözeterek sanatsal faaliyetler düzenleyebilir. İskenderun, Antakya, belen, Arsuz, Hatay Büyükşehir Belediyesi çok güzel etkinlikler yapabilirler… Özel tiyatromuz var. Mehmet Elmas Tiyatrosu gezici mobil sahnemiz var. Ses, ışık düzenimiz var. Devlete vergimizi veriyoruz. Resmi bir kurumuz. Bu dönemde de sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak sanatsal faaliyetleri yaşama geçirebiliriz” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.