CHP’Lİ PARLAR: ESNAF BORÇLARINI NASIL ÖDEYECEK?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, krizle mücadele eden işletmelerin salgın döneminde ağır yaralar aldığına işaret ederek, “Kısıtlama nedeniyle kapalı tutulan işletmelerin sahipleri borçlarını nasıl ödeyecek?” diye sordu.


Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, pandemi ile derinleşen krizin etkilerini dile getirdi. Salgından ekonomisi en çok etkilenen illerin başında Hatay’ın geldiğine dikkat çeken Başkan Dr. Parlar, “Suriye krizi Hatay ekonomisini bitirme noktasına getirdi. Üzerine bir de pandeminin getirdiği sorunlar eklendi. Hatay’da çiftçi de sanayici de küçük esnaf da zor günler yaşıyor.  Salgınla mücadele kapsamında market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri, restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerlerine çeşitli kısıtlamalar getirildi.
Zaten uzun zamandır kazanamıyordu. Çünkü ne esnafın de vatandaşın cebinde para yok. Vatandaş her geçen gün yoksullaşıyor, alım gücü düşüyor. İlk dalgada da iş yapamayan esnaf şimdi borcunu nasıl ödeyecek bunu düşünüyor” dedi.

Acil önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Dr. Parlar, “Şeffaf, öngörülebilir, kararlı, hesap verebilir, tasarrufa, ihracata, verimliliğe, üretime, istihdama dayalı politikalar üretmek gerekiyor. Ertelenen vergi ve banka kredileri için, vadelendirme imkânı getirilmelidir. Şirketlerin devletten tahsil edilemeyen KDV alacakları acilen ödenmelidir. Vergide adaletsizlik kaldırılmalı, KOBİ’ler desteklenmelidir. Acil önlem alınmaz ise, sorunlar daha da büyüyerek, çözülmez hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.