Kaymakam Sarı: Kutsal Havariler Kilisesi, açık hava müzesine dönüştürülebilecek bir yapı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Arpaçiftlik mahallesinde bulunan ve Geç  Roma olarak bilinen Bizans Dönemine ait olduğu ifade edilen 6. yüzyılda yapılıp 12. yüzyıla kadar hizmet verdiği kaydedilen  Kutsal Havariler Kilisesi  Açık Hava müzesine dönüştürülmesi halinde bölgenin turizm açısından  cazibesini arttıracağını söyleyen Arsuz Kaymakamı  Musa Sarı, bölgenin tarihi değerlerinin gün ışığına çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Arsuz Arpaçiftlik Mahallesi’nde bulunan Kutsal Havariler Kilisesi’ nde bu yıl düzenlenen kazı çalışmaları büyük ölçüde bugün sonlandı.

Çalışmaların sonunda kazı ekibini yerinde ziyaret eden ve çalışmalar hakkında kazı başkanı ve ekibinden bilgi alan Arsuz Kaymakamı Musa sarı , Arsuz ilçe sınırlarında çok sayıda kültürel mirasın bulunduğunu bunların gün yüzüne çıkarılması için imkanlar ölçüsünde çeşitli çalışmaların yapıldığını belirterek yapılan kazı çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için yerel ve ulusal bazda gayret gösterdiklerini destek sunduklarını ifade etti.

Açık hava müzesine dönüştürülebilecek bir yapı

Kaymakam Sarı, Kutsal Havariler Kilisesinin ilçemiz Arpaçiftlik mahallesinde bulunduğunu, yaklaşık 6. yüzyılda yapılıp 12. yüzyıla kadar hizmet verdiğini, Geç  Roma olarak bilinen Bizans Dönemine ait olduğunu, içerisinde bulunan çeşitli mozaik figürlerin, mezar ve şapel gibi çeşitli yapı ve kalıntılarla önümüzdeki yıllarda altyapı imkanları sağlandıktan sonra açık hava müzesine dönüştürülebileceğini ve Arsuz ilçemizin cazibesini bir kat daha arttıracağını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Ziyarette ayrıca Arsuz Belediye Başkanı Doktor Asaf Güven, Hatay Müze Müdürü ve Kazı Başkanı Ayşe Ersoy, Kazı koordinatörü Ömer Çelik, mimarlar ve teknik personeller ile kazıda görev alanlardan oluşan bir heyet ve arazi sahipleri bulundu.

Kutsal Havariler Kilisesinin kazı çalışmaları geçmişe ışık tutacak bulgularla sonuçlandı 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.