Kurum ve kuruluşlardan 10 Kasım mesajları

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının yıl dönümünde özlemle anılıyor. Bu düşünce ile hareket eden kurum ve kuruluş temsilcileri, 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajları yayımlıyor…

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımlamış olduğu mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyorum” diyen Rektör Depci; “Aydınlık Türkiye için sağlam bir gençlik yetiştirdiklerine” vurgu yaparak şu görüşlere yer verdi:

“Bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. İSTE olarak Cumhuriyet’i yaşatan ve yükselten değerlere bağlı kalıyor, Atatürk’ün ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız’ deyişinden hareketle milletimizin kadim değerlerini koruyarak geleceği aydınlığa kavuşturacak gençler yetiştirmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Hatay Barosu: “Atatürk’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür.”

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, “Atatürk’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür.” Dedi. 

10 Kasım, bir milletin topyekûn istiklal mücadelesi verdiği bir dönemde azmi, cesareti ve ferasetiyle liderliğini yapan, düşmanların yurdumuzdan temizlenmesinde öncü olan ve yaptığı inkılâplarla Cumhuriyet’imizin kurucusu olan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın, bir kez daha anlamanın günüdür.

Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkarmak; Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklara sahip kılmak; millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşımak idealiyle ve bunun için de zaman ölçüsünü geçmiş asırların gevşetici zihniyetine göre değil, asrımızın sürat ve hareket mefhumuna göre düşünülmesi gerektiği gerçeği ile geçen zamana nispetle daha çok çalışacak, daha az zamanda daha büyük işler başaracak bir nesil ülküsüyle varlığını bizlere armağan eden Büyük Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. ölüm yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ata’mızın hedefleri paralelinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş bir hukuk sistemiyle, hukukun üstünlüğünü ilke edinerek ve benimseyerek, sonsuza dek varlığını sürdürmesi için her çabayı göstereceğiz.

Hatay Barosu olarak; Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkacak; O’nun açtığı yolda ve gösterdiği hedefte ilerlemeye devam edecek; Ülkemizde demokrasi ve özgürlükleri yükselterek, aziz hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Saygı, minnet ve rahmetle anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

 

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti 10 Kasım Mesajı!

“Hayatı boyunca ülkesini ve ulusunu düşünen, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatür

k’ü, ebediyete uğurlamamızın 82. yılında saygıyla anıyoruz. Askeri dehasıyla Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk, yalnız ulusumuza değil, geride bırakılmak istenen birçok ülke için de aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda önderlik yapmıştır.

O ilke ve inkılâpları ile de tarihin unutulmaz liderleri arasında yerini almıştır.
İleri görüşlülüğü, yaptığı sayısız devrim ve aydınlanma hareketi ile yaşadığı çağa damga vurmuş olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ardından bizlere düşen en büyük görev, kendisinin de vurguladığı gibi ilelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak ve ilkeleri doğrultusunda Cumhuriyetimizi gelecek nesillere aktarmaktır. Ondan miras kalan ilke ve devrimleri bizlere ışık olmaya devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun nezdinde bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını bu 10 Kasım’da da bir kez daha saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

 

İSDEMİR’DEN 10 KASIM ANMASI

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.