İşçi mesai çıkışında “Torba Yasası”nı alkışlarla protesto edecek “Torba yasasından vaz geçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın!”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, yönetim kurulu ve üyelerin katılımıyla bu gün sendika binasında gerçekleştirdikleri toplantıda, bu gün iş çıkışı işçinin torba yasaya karşı alkışlı protesto yapacağını açıkladı.

Serpil Korkmaz

Meclis’e getirilecek 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasına imkan veren esnek çalışma düzenlemesine içeren torba yasaya sendikalardan, sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden ve emekçilerden tepkiler çığ gibi büyüyor.,

Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan, konuyla ilgili açıklamasında; Bu akşam ülke genelinde mesai saati çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek sağlamak içindir. Yaşasın iş, emek ve özgürlük mücadelemiz.” Dedi.

 

“Torba Yasası  Köleleştirme paketidir”

“Köleleştirme paketi”ne karşı seslerini daha da gür bir şekilde yükselteceklerini kaydeden Başkan Çakır Varan, “İki gün önce HAK İŞ ve DİSK ile ortak açıklama yaptık. Türkiye işçi sınıfının temel haklası söz konusu olduğunda orkat hereket ettiklerini ifade ederek torba yasasından vaz geçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın.  Salgın geçim sıkıntısı çeken işçinin Geleceği ile oynama… Ekmeği le oynama…” diyerek “Güvencesiz çalışmaya hayır…”  şeklinde mesaj verdi.

Torba yasayla ilgili yanlıştan dönülmesini isteyen Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan şunları söyledi:

Emekçiler ve sendikalar esnek ve kısmi çalışmayı içeren torba yasa teklifine tepki göstermeyi sürdürüyor.

“Gelin bu yanlıştan dönün. Vaz geçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vaz geçin ki: emekçiler yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin. Vaz geçin ki emekçinin onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin. Sizin derdiniz salgın koşullarında sizin tavrınız salgın koşullarında istihtdamı arttırmaktır. O halde gelin enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadam kaldırmak için kullanın. Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz. O zaman onlalrın istekleri dışında ücretsiz izine çıkarmalalrını engelleyin. Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesi ile beraber günlük 39, TL ile yaşayabileceğini hayal edin. Bizler derdimizi anlatmaktan usandık.  Bizzi bıktıracaklalrını sanmasınlar. Biz mücadele etmekten bıkmayız. Böyle sanıyorlarsa bizi tanımıyorlar. Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ama bu gün ama yarın. Biz bunun hesbını sormasını biliriz.  Torba yasaya hayır, Dokunma kıdem tazminatıma” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.