Hatay’da COVİD riski en yüksek ilçe hangisi?

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay’da COVİD riski en yüksek ilçesi Defne ilçesi olduğu öğrenildi.  Pandemi süreci yaşayan dünyada COVİD 19 ile mücadelede etkin önlemler alınmaya devam ederken ülkemizde ve Hatay’da da sıkı önlemler uygulanmaya çalışılıyor.

Defne Kaymakamı Nevzat Sengok ‘ün Testi pozitif çıktı…

Defne İlçesi COVİD 19’da birici…

Defne Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda Yazı İşleri Müdürü Metin Hatunoğlu Başkanlığın’da düzenlenen toplantıda Covit testi pozitif çıkan Defne Kaymakamı Nevzat Sengok, yapılan toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı.

Kaymakam Şenkök, video konferansla katıldığı Covid-19 toplantısında Defne’nin  Risk olarak Hatay’ın 1. Sırasında yer aldığını ifade etti.

Defne’de mahalle mahalle sayısal veriler

Öncelikle Çekmece Mahallesi’nde 78, Harbiye Mahallesi’nde 19, Dursunlu Mahallesi’nde Yaklaşık 30, Turunçlu Mahallesi’nde 25 kişi ve diğer mahallelerimizde bulunan vakalarla beraber toplam vaka sayısı 220 kişiye ulaşarak 1. Sırayı aldığı ifade edildi…

Dikkat edilmezse sorumsuzluk başını alıp giderse, vaka sayıları artarsa, ve bunun içerisine binlerce temaslı, ve temaslıların temaslısı eklenirse maalesef Defne ilçemizde bina Karantinalarından sonra Sokak karantinası, Cadde karantinası, ve hatta sokağa çıkma yasakları dahi uygulanma riski bulunmaktadır.
Alınan ve alınacak bütün kararların halkımızın sağlığı açısından düşünüldüğünü havaların soğuması ile beraber gribal enfeksiyonların ve semptomların baş göstereceğini 50 yaş üzeri bütün Vatandaşlarımızın risk grubunda olduğu 60 yaş üzeri Vatandaşlarımızın ise hastanede tedavi görmeleri gerektiğinin altını çizmek istiyoruz.
Bu nedenle hiç kimse bana bir şey olmaz demesin temasta olduğu kişilerin adını versin ve semptom gösterirlerse mutlaka test yaptırmayı ihmal etmesinler İl Ve İlçe Sağlık müdürlüğümüz bu konuda büyük bir özveri göstermektedir.

ALINAN KARARLAR

1. Cenaze Törenlerine Yalnız 1. Derece Akrabaların Katılması ( 20 kişi ile sınırlı )
2. Taziyelerin yasak olması kesinlikle yapılmaması.
3. Kalabalık ve toplu ibadetlerin adakların ertelenmesi gerekli ise Sınırlı Sayıda yapılması ( 10 Kişi )
4. Sosyal mesafe, maske, eldiven ve hijyen gibi kurallara riayet edilmesi.
5. Ev ziyaretleri, Hasta Ziyaretleri yapılmamasına özen gösterilmesi
6. Her Türlü Kalabalık ortamda toplanılmaması
7. Halkın bu konuda bilinçlendirilmesi..

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.