Mansuroğlu: “İlan edilişinin 97. yılını 29 Ekimde dolduruyor”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada“İlan edilişinin 97. yılını 29 Ekimde dolduruyor” dedi.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN 20.Yüzyıla damgasını vuran ve Türk Ulusuna armağan ettiği en güzel, en anlamlı rejim ve bir çağdaşlık projesidir.”

Mansuroğlu, şu görüşlere yer verdi: “CUMHURİYET, 19 Mayıs 1919 AYDINLANMA YÜRÜYÜŞÜ ile başlayan, DIŞ GÜÇLER ve onların YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİNE karşı kazanılan KURTULUŞ SAVAŞI’NIN taçlandırdığı Türk Devleti’nin adıdır. CUMHURİYETİMİZ, insanlık ve devletler tarihinin bugüne kadar tanıdığı ender birkaç devlet adamının başında sayılan ve 20.Yüzyıla damgasını vuran MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN Türk Ulusuna armağan ettiği en güzel ve en anlamlı rejim ve bir çağdaşlık projesidir. 1920 -1930’lu yıllarda Avrupa’da pek çok ülke FAŞİZM -NAZİZM- KOMÜNİZM baskısında bunalırken Türk Toplumu’nu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma ve Türkiye CUMHURİYETİ’NİN HALKÇI-LAİK ve DEVRİMCİ niteliğini koruma amacını güden DEVRİM KANUNLARI ulusumuza armağan edilmiştir.MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN direniş, inanç ve kararlılığı ile yürümeliyiz. Tutarlı, kararlı, cesur ATATÜRKÇÜ bir MUHALEFET anlayışı ile Dış Düşmanlara ve onların İŞBİRLİKÇİLERİNE, CUMHURİYETİ YOZLAŞTIRMAK isteyenlere karşı ATATÜRK’ÜN iki eserini hem CUMHURİYETİ hem de CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ ayakta tutmaya kararlıyız, inanıyoruz, başaracağız. Biz İkinci Bir cumhuriyet ilan etmiyoruz ,bize düşen 1923 te ilan edilen Cumhuriyeti ilelebet sürdürmek ve cumhuriyet düşmanlarından kurtarmaktır. Büyük Atatürk 97 yıldan bu yana bağımsızlığımızı özgürlüğümüzü eşitliği kadın haklarını bize verdiğiniz için sizin ve silah arkadaşlarınızın önünde saygı ile eğiliyoruz. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. 97. yılımız kutlu olsun.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.