Kaynaklarını ve enerjiyi verimli kullanan İsdemir’e birincilik ödülü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

 İsdemir, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın düzenlediği ve sektöründe önde gelen birçok şirketin katıldığı İsdemir, “Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması”nda, ‘Buhar Türbini Kondenserlerinde Deniz Suyu İle Tersten Yıkama Sisteminin Değiştirilmesi Projesi’ ile birincilik ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’nin aynı anda uzun ve yassı çelik üretebilen tek ve en büyük entegre tesisi İsdemir, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nda ‘Buhar Türbini Kondenserlerinde Deniz Suyu ile Tersten Yıkama Sisteminin Değiştirilmesi Projesi’ ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Enerji verimliliği çalışmalarıyla daha önce ki yıllarda da ödüllere layık görülen İsdemir, 2005 yılından bu yana 7 adet birincilik, 2 adet ikincilik, 2 adet üçüncülük ve 2 adet de Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 13 ödülün sahibi oldu. Kaynaklarını ve üretiminde enerjiyi en verimli şekilde kullanma hedefiyle hareket eden İsdemir, üretim hatlarında enerji tasarrufu ve kalite odaklı iyileştirme çalışmalarını sürekli gelişim ilkesi ile sürdürmeye devam ediyor.

Diğer kondenserlerde de uygulanması ve yaygınlaştırması planlanıyor

Projenin uygulandığı Enerji Tesisleri Müdürlüğü Kuvvet Santrali Ünitesi; yan ürün gazların değerlendirilerek buhar üretilen ve tüketicilerin buhar ihtiyacı karşılandıktan sonra geriye kalan buhar ile de elektrik üretilen bir tesise dönüştürüldü. Projeyle elektrik enerjisi tasarrufu sağlanırken, kaynakların etkin ve verimli kullanımı bilinciyle kondenserin yıkama  ve kirlenme süresi uzatıldı. Geri ödeme süresi 6 ay olan projede, ihtiyaç duyulan ilave ekipmanlar İsdemir iç kaynaklarıyla sağlanarak maliyet avantajları sağlanırken Projenin; diğer kondenserlerde de uygulanması ve yaygınlaştırma planlandığı ifade edildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.