İş İnsanı Ahmet Ulaş Defne Rotary’nin konuğu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Başarılı İş İnsanı Ahmet Ulaş Antakya Defne Rotary Kulübü’nün konuğu oldu.

Misyonu;  “Kendinden önce hizmet” ideali ile çalışarak , toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak , dostluk ve arkadaşlıkları çoğaltmak , uluslararası tanışıklık ve barışı geliştirmek , yöresine hizmet götürmek , açık ve şeffaf olmak , mesleğinde başarılı ve örnek kişileri onurlandırmak , eğitimde sağlıkta ve yoksullukla mücadelede topluma destek olmak , bu hususta sivil toplum örgütleri ve resmi kuruluşlarla işbirliği yapmak , iş ve meslek hayatında yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek , bulunduğu yörenin kültürel,sanatsal ve tarihsel değerlerini tanıtmak ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla kurulan Rotary Kulüpleri’nden biri olan Antakya Defne Rotary Kulübü, geçmişte kendisi de bursiyer olan başarılı iş insanı Ahmet Ulaş’ı konuk etti.

Kulüp  Başkanı Nermin Tiftikçi; “Rotary Vakfı ve kulüpleri, geleceğin liderleri ve gençlerine, lisans ve yüksek lisans eğitimi için burslar vererek yatırım yapar. Her yıl ortalama 7.5 milyon dolar burs, Rotary tarafından verilmektedir. Biz de Antakya Defne Rotary Kulübü  olarak toplum yararına hizmet etmek amacıyla ihtiyaç sahibi olan onlarca başarılı öğrenciye her yıl burs vermekteyiz. Bu akşamki konuğumuz, geçmişte kendisi de bir bursiyer olan başarılı iş insanı Ahmet Ulaş. Ahmet Bey, bize hayatından bazı kesitleri anlatacak.” dedi.

Tiftikci’ nin açılış konuşmasından sonra söz alan Ahmet Ulaş; “Karlısu köyünde doğdum. 3 çocuklu bir ailenin ferdi olarak yokluklar içinde büyüdüm. Kendimi bildim bileli hep çalıştım. Tarlada, inşaatta, lokantada ve bir çok benzeri işte çalışarak okudum.” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Vakıflar yurdunda kaldığımda benimle ilgilenen  öğretmenlerimden birinin sözleri adeta hayatımı şekillendirdi. Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, azimli, çalışkan, sorumluluk sahibi iyi bir vatandaş olmam konusunda verdiği öğütleri hayatımın her alanında uyguladım. Üniversiteyi bitirdikten kısa bir süre sonra kendi mesleğimi yaptım. Daha sonra kardeşlerimle birlikte Karlısu göletinin hemen yanında bir çay bahçesi açtık. Zaman  içerisinde burayı büyüterek önce kahvaltı daha sonra öğle ve akşam yemekleri vermeye başladık. Şu andaki konseptimiz aynı zamanda kır düğünleri ve 1000 kisilik her türlü etkinlik yapılabilecek şekildedir.

Aynı zamanda TSK, Genel Kurmay Başkanlığı ve Özel kuvvetler için her türlü üniforma, spor kıyafet ve teçhizat sağlayan Türkiye’deki 5 firmadan biri olarak çalışıyoruz. Toplam istihdamımız 135 kişidir. Ben de şu anda onlarca üniversite öğrencisine burs vermekteyim.”

Antakya Şehir Kulübü’nde düzenlenen toplantıya katılan konuklar, ilgiyle dinledikleri Ahmet Ulaş’ı alkışladılar.

Kulüp Başkanı Nermin Tiftikçi; “Empati yaparak eğitime katkıda bulunan Sayın Ahmet Ulaş’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”diyerek teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.