Temel girdi sağlama ve ülke sanayisinin gelişmesine öncülük eden İSDEMİR 50 yaşında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye’nin aynı anda hem uzun hem yassı çelik üretebilen tek ve en büyük entegre tesisi İsdemir, 50’nci yaşını kutluyor.

OYAK’ın uluslararası piyasalardaki tecrübesi, finansal gücü ve çağdaş yönetim ilkeleri ışığında faaliyetlerini sürdüren İsdemir,üretimi ile 50’nci yılında da boru imalatı, gemi yapımı, inşaat,basınçlı kaplar ile kazanlar, genel konstrüksiyon, kara ve demiryolu araçları gibi birçok sektöre temel girdi sağlamaya ve ülke sanayisinin gelişmesine öncülük ediyor. Türk sanayisinin lokomotif güçlerinden olan kuruluş, yeni yatırımlarıyla kapasite gücü artırımına odaklanıyor.

Yarım asrı geride bırakan İsdemir, 50’nci gurur yaşını kutluyor

İSDEMİR, TÜRK DEMİR ÇELİK SANAYİNE 50 YILDAN BU YANA ÖNCÜLÜK EDİYOR…

 Türkiye’nin aynı anda uzun ile yassı çelik üretebilen tek ve en büyük entegre tesisi İsdemir, 50’nci yılını kutluyor.Sürdürülebilir büyümeye odaklanan şirket, OYAK’ın uluslararası piyasalardaki tecrübesi, finansal gücü ve çağdaş yönetim ilkeleri ışığında faaliyetlerini sürdürüyor. Birçok sektöre temel girdi sağlayarak ülke sanayisinin gelişmesine öncülük eden İsdemir, yeni yatırımlarıyla da kapasite gücü artırımına odaklanıyor.

Türkiye’nin kuruluş tarihi itibari ile üçüncü, uzun ürün üretim kapasitesine göre en büyük entegre demir ve çelik fabrikası İsdemir, OYAK Maden Metalürji çatısı altındaki faaliyetleri kapsamındaSlab Döküm Kalıp Seviye Kontrol Sistemi Modernizasyonu Projesiperformans testlerini tamamladı. Yeni Kok Gazı Gazometresi, 1. Yeni Yüksek Fırın, Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi, 3’üncü Kok Bataryasının yenilenmesi ve 1.Yüksek Fırın Tepe Basıncı Türbini Projesi için ise çalışmalarınısürdürüyor. Ayrıca Çelikhane A-B holünün uzatılması ve iki adet 350 tonluk vincin temini ve montajı için çalışmaları da devam ediyor.

Enerji tasarrufu ve verimliliğe odaklanıyor

50’nci gurur yaşında İsdemir’de devam eden çalışmalar kapsamında, 1. ve 3. Yeni Yüksek fırın projeleriyle elektrik tasarrufu ve verimlilik  hedefleniyor.

İsdemir 3. Kok Bataryasının yenilenmesi ve modernize edilmesine yönelikyatırım ise, yan ürün satış hacminin artırılmasının yanı sıra, enerji tasarrufu sağlanmasına hizmet ediyor.‘Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi Projesi ile yüksek kalitede temiz çelik üretimine ulaşmayı planlayan İsdemir;karbon giderim kabiliyeti ve işlem sürelerindeiyileşme sağlayacak.

İsdemir Yeni Sinter Fabrikası yatırımının odağında ise; sinter kullanım oranının artırılması, pelet ve kok tüketiminin azaltılması yer alıyor. ‘1.Yüksek Fırın Tepe Basıncı Türbini Projesi’ ilede yüksek fırın gazının basıncından yararlanılarak ilave elektrik üretimi sağlanması amaçlanıyor.

İsdemir: Türk sanayisinin mihenk taşı

1970 yılında temelleri atılarak Türk sanayisinde lokomotif bir güç olan İsdemir, Türkiye’nin sanayileşme tarihinde çok önemli bir yere sahip. İsdemir, 5,8 milyon ton/yıl sıvı çelik, 3,5 milyon ton/yıl yassı ürün, 0,6 milyon ton/yıl kangal ve 2,5 milyon ton/yıl kütük nihai ürün üretim kapasitesiyle küresel üretime de katkı sağlıyor. Türk çelik sektörünün gelişimi açısından hayati önem taşıyan yassı ürün üretim kapasitesinin artırılmasında önemli bir rol oynayan İsdemir’de kütük, kangal, sıcak rulo ve slab üretiliyor. Bu ürünlerin yanı sıra kok kömürü, oksijen, azot, argon, amonyum sülfat, granüle cüruf, katran ve benzol gibi yan ürünler de elde ediliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüssalgınının ekonomik ve sosyal etkileriyle küresel ekonomide yarattığı dalgalanmalara rağmen bu yıl üretime ara vermeden devam eden İsdemir, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından açıklanan önlemler ve İSG uygulamalarına bağlı kalarak, güvenli çalışma ortamını tesis etmeyedevam ediyor. Pandemiyle mücadelede Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürleri çerçevesinde gerçekleştirilen belgelendirme tetkiklerini başarıyla tamamlayan İsdemir, üretim sektörü için verilen TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ne de sahip.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.