Adil Kurs Merkezi İskenderun halkının hizmetine eğitim faaliyetlerine başladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Uzun süren çabalar sonucunda vizyonu ve misyonunu belirleyen Adil Kurs Merkezi kurucu kadrosu teknoloji ve insanla entegre edilmiş kurs merkezini halkın hizmetine sunmak için var gücüyle çalışıyor. Eğitimde adil bir yaklaşımı benimseyip her çocuğa eşit bir şekilde yaklaşarak eğitim kalitesini arttırmayı amaç edinen yöntemlerle eğitim politikasını belirleyen Adil Kurs Merkezi İskenderun’da eğitime yeni bir soluk kazandıracak gücü oluşturdu.

Ortaklardan Bekir AYAZ kurucu müdür olarak eğitim faaliyetlerini en üst seviyeye çıkartacak ilerlemeci anlayışa sahip eğitim politikasını faaliyete geçirecek hamleler yaptığını belirterek öğrencilerin kendilerini ev sıcaklığında hissedecekleri samimi, adil ve dünyanın en iyi sistemi olarak bilinen Finlandiya eğitim sistemini uygulayacağını belirtmiştir. Öğrencilerin dikkat ve motivasyonunun sadece belirli sürelerde aktif olduğunu ve bu süreyi en verimli şekilde değerlendireceğini de belirtmiştir.

İlkokul ve ortaokul alanında İskenderun’da öğrencilere hak ettikleri kaliteli eğitim hizmetinin verilmediğini gören ortaklar bu konuda yenilikçi çalışmalar yaparak İskenderun’da ilkokul ve ortaokul denildiği zaman akla gelecek ilk kurumun kendileri olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Ortaklardan Müjde DAĞ ÖZTÜRK, Göksel ÖZTÜRK, Emire DUMAN, Mehmet DUMAN ve Bekir AYAZ bu yatırımın eğitimde öncülük sağlayacağına kesin gözle baktıklarını fakat bununla yetinmeyip ilerleyen zamanlarda daha büyük konseptlerle eğitime yenilikler kazandıracak ve eğitim kalitesini arttıracak yatırımların da gerçekleşeceğini dile getirdiler.

 

Öncelikle eğitimde adalet anlayışıyla yola çıkan ortaklar, tüm öğrencilerin eş değer ve mükemmel olduğunu; yetenekleri doğrultusunda öğrencileri yönlendirecekleri eğitim anlayışını savunduklarını belirttiler. Alanında isim yapmış, eğitimde kendinden söz ettiren öğretmenlerle çalışacaklarını ve birçoğu ile anlaşmaya vardıklarını belirten yatırımcılar eğitim kalitesinin arttırılacağını, ilkokul ve ortaokul alanında Adil Kurs Merkezi’nin sadece İskenderun sınırlarında değil tüm Türkiye’de adından söz ettireceğini dile getirdiler. Eğitimin lisede değil ilkokul ve ortaokulda başlayacağını, temelin burada oluştuğunu, davranışlarının çoğunun burada şekillendiğini belirten Bekir AYAZ ortaokul eğitimini sağlamlaştıramamış bir öğrencinin hayatının geri kalanında zorluk çektiğini ve lise öğretmenleri tarafından başarısızlık damgasıyla yargılandıklarını dile getirdi. Bu davranışın öğrencinin psikolojisinde kapanmayacak izler bıraktığını ve öğrencilerin bu davranıştan sonra kaybedildiğini dile getirdi. Sınavda başarı elde etmeye odaklı olduklarını, bunun yanı sıra aklın ve bilimin ışığında ilerleyen, sürekli öğrenen ve gelişen seçkin bir kurum olmayı kendilerine prensip edindiklerini belirtmiştir.

Kurucu Müdür Bekir AYAZ kimdir?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Koçluğu Programı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Yaratıcı Drama Eğitmenliği Programı

Mezunu olan Bekir AYAZ uzun yıllardır eğitim faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Ayrıca eğitim faaliyetleri yanında yerel gazetede köşe yazarlığı ve ders kitapları yazarlığı yapmaktadır.

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.