Hatay’lı Şehit ailelerine ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreninde Şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

 

17 Eylül 2020 Perşembe günü saat 14.00’te düzenlenen törende, vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarına ve saygı değer gazilerimiz için Ottoman Otel’de “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.

 

Berat Tevcih Töreni programında konuşan Vali Doğan, “Kıymetli şehit yakınlarımıza ve kahraman gazilerimize Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını takdim edeceğimiz törenimize hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

 

Gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık dolu çalışmalarıyla ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni münasebetiyle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyorum.

 

 

Bugün bu anlamlı törende Sayın Cumhurbaşkanımız adına 8 şehit yakınımıza ve 14 gazimize, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıralarının sonsuza dek unutulmayacağını gösteren, manevi değeri yüksek bir nişan olan Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını tevdi edeceğiz.

Üç kıtanın birleştiği, sayısız medeniyetin konup göçtüğü Anadolu coğrafyasında, bin yıldır yaşayan kadim bir milletin mensuplarıyız. 1071 Malazgirt’te başlayan Çanakkale Savaşı’ndan, Kurtuluş Savaşına, Kore’den, Kıbrıs Barış Harekâtına, yıllardır süren Terörle Mücadeleden, 15 Temmuz Hain girişime kadar milletçe, hep birlikte savaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o karanlık gecede hainlere ve onların işbirlikçilerine, hep birlikte karşı koyduk. Gecenin karanlığını sabahın ferahına hep beraber dönüştürdük.

Halen de Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekâtıyla kara sınırlarımızı, Akdenizde de Mavi Vatan sınırlarımızı korumak için gece gündüz nöbetteki askerlerimiz de bugün aynı şuurla görev yapmaktadır.

Buradan bir kez daha ifade etmeliyim ki, gözünü bu topraklara dikenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatanı ve onların hatıralarını asla çiğnetmeyeceğiz.

Ne mutlu bizlere ki, tarihte hep şanla, şerefle yer almış, vatanı, bağımsızlığı ve milli onuru için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış asil bir milletin evlatlarıyız.Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için şehitlik ve gazilik ulaşılabilecek en yüce makamdır.
Bu cennet vatan, bu kutsal topraklar, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, isimli isimsiz tüm kahramanlarımızın mirasıdır.

Dolayısıyla, ne şehitlerin, ne gazi olanların, ne de onları büyük bir vatan ve millet sevgisiyle yetiştiren anne ve babalarının hakkı ödenebilir.
Bu madalyalar ve beratlar, devletimiz ve milletimizin sizlere bir şükran ifadesidir. Her vesileyle dile getiriyorum, burada da bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Şehitlerimizin aileleri ve malul olan kahramanlarımız bizlere emanettir.

Onlara sahip çıkmanın en önemli sorumluluğumuz olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu her şeyden önce vefa borcumuzdur. Milletimiz de, devletimiz de bu konuda gereken duyarlılığı göstermektedir.

Şehit ve gazilerimizin emaneti vatanımıza aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacağımızı bu vesileyle bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden, bölücü terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecektir.

Sözlerime son verirken, milletim ve devletim adına bütün güvenlik güçlerimize ve ailelerine şükranlarımı bir kez daha tekrarlıyorum. Bu vesileyle Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize minnet duygularımı bir kez daha ifade ediyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Vali Doğan’ın konuşmasının ardından Kahraman Şehitlerimiz ile Saygıdeğer Gazilerimizin kısa özgeçmişlerinin okunmasını müteakip Şehitlerimizin varislerine Devlet Övünç Madalyaları ile Beratları Vali Doğan tarafından Tevcih edildi.

Programa Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir,  39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç,  Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu,  Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük,  STK temsilcileri, Kurum Müdürleri, şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.