İsdemir ÖİB’ye karşı dava açtı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Erdemir iştiraki İsdemir, daha önce paylarının Erdemir’e devrine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile imzalanan hisse devir sözleşmesinin hükümleri gereğince ÖİB’ye 32 milyon TL’lik alacağa ilişkin dava açtı. Bahsi geçen tutar, Erdemir için 2020 net kar tahminin %1’inin altında bir rakama denk geldiği oldu.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, İskenderun Demir ve Çelik Şirketin bağlı ortaklığı İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İsdemir) hisselerinin Şirkete devrine ilişkin Şirket ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) arasında imzalanmış bulunan 31.01.2002 tarihli hisse devir sözleşmesi hükümleri gereğince, ÖİB’den 01.10.2011 – 31.07.2020 tarihleri arası dönemde oluşan 32,1mnTL’lik alacakla ilgili olarak İsdemir’in ÖİB’ye karşı açtığı dava, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.